Tukaş, satış ile tavan yaptı

Tukaş, satış ile tavan yaptı

Tukaş hisseleri, dün açıklanan satış kararı ile tavan yaptı. OYAk Grubu dün yaptığı açıklamada Tukaş'taki paylarını sattığını açıklamıştı

A+A-

Tukaş hisseleri, dün açıklanan satış kararı ile tavan yaptı. OYAK Grubu, dün KAP'a gönderdiği açıklamada Tukaş Gıda'daki, yüzde 81.54 hissesini Cem Okullu ve beraberinde hareket eden Cengiz Okullu ile Okullu Gıda Maddeleri'ne devretmek için anlaşma imzaladığını bildirmişti

Tukaş Gıda hisseleri bugün açılış sonrası yüzde 10.75 yükselerek 1.03 lira ile tavan fiyata yükseldi. 100 milyon TL ödenmiş sermayesi olan Tukaş bu hisse fiyatı ile 103 milyon lira piyasa değerine sahip.

KAP'ta yer alan açıklamada, sözleşmeye göre satış fiyatının şirket bilançosunda yer alan maddi duran varlıklar ve elden çıkarılacak maddi duran varlıklar kalemleri için alıcıların öngördüğü 47.8 milyon lira üzerinden özel amaçlı bağımsız denetimden geçmiş 30 Eylül 2014 tarihli bilançodaki bakiyelerle uyarlamalar yapılarak hesaplanacağı belirtilmişti.

Kapanış sonrası hazırlanacak özel amaçlı denetim raporundaki bakiyelerle bir kez daha uyarlamaya tabi tutulacak.

Açıklamada, satış fiyatının uyarlamaya tabi olması ve devir tarihine kadar yapılacak sermaye artışı nedeniyle birim payın devir fiyatının hesaplanamadığı kaydedildi.

OYAK'tan dün akşam yapılan yazılı açıklamada, "Grubumuzun Tukaş'ta sahip olduğu yüzde 81.54 oranındaki hisselerin ve devir işleminin gerçekleşeceği kapanış tarihine kadar tamamlanacak sermaye artışında çıkarılacak olan yeni paylardan OYAK Girişim tarafından satın alınacak hisselerin tamamının devredilmesine ilişkin hisse pay alım satım sözleşmesi imzalanmıştır," denildi.

Hisse devri Rekabet Kurulu'nun onayı ve halen süren sermaye artırım sürecinin Sermaye Piyasası Kurulu'nca verilecek iznin ardından tamamlanması şartına tabi olacak. Oyak Grubu sanayi alanında büyümü strateji çerçevesinde yatırım portföyü dışında kalan Tukaş için satış kararı aldığını açıklamıştı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.