Tรผketici gรผven endeksi, ocak ayฤฑnda geรงen aya gรถre yรผzde 11,1 arttฤฑ. Tรผrkiye ฤฐstatistik Kurumu (TรฤฐK), ocak ayฤฑna iliลkin tรผketici gรผven endeksini aรงฤฑkladฤฑ.
TรฤฐK ve Tรผrkiye Cumhuriyet Merkez Bankasฤฑ iล birliฤiyle yรผrรผtรผlen anket sonuรงlarฤฑndan hesaplanan tรผketici gรผven endeksi, ocakta geรงen yฤฑlฤฑn Aralฤฑk ayฤฑna gรถre yรผzde 11,1 artฤฑล gรถsterirken, aralฤฑkta 65,1 olan endeks deฤeri bu ay 72,3 oldu.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi de sรถz konusu dรถnemde yรผzde 7,3 artarak 91,1’e yรผkseldi. Bu artฤฑล, gelecek 12 aylฤฑk dรถnemde hanenin maddi durum beklentisinde iyileลme olduฤunu gรถsteriyor.
ฤฐลsiz sayฤฑsฤฑndaki beklenti
Genel ekonomik durum beklentisi bu dรถnemde yรผzde 9,7 artarak 87,5’ten 96,1’e ulaลtฤฑ. Sรถz konusu artฤฑล, gelecek 12 aylฤฑk dรถnemde genel ekonomik durumun daha iyi olacaฤฤฑ yรถnรผnde beklentisi olan tรผketicilerin sayฤฑsฤฑnฤฑn bir รถnceki aya gรถre arttฤฑฤฤฑna iลaret ediyor.
ฤฐลsiz sayฤฑsฤฑ beklentisi endeksi de anฤฑlan dรถnemde yรผzde 7,7 arttฤฑ ve ocakta 76 oldu. Artฤฑล, gelecek 12 aylฤฑk dรถnemde iลsiz sayฤฑsฤฑnda dรผลรผล bekleyenlerin artmasฤฑndan kaynaklandฤฑ.
Tasarruf etme ihtimali endeksi yรผzde 49,7 arttฤฑ. Aralฤฑkta 17,5 olan endeks, ocak ayฤฑnda 26,2’ye yรผkseldi. Bu yรผkseliล, tรผketicilerin gelecek 12 aylฤฑk dรถnemde tasarruf etme ihtimallerinin bir รถnceki aya gรถre arttฤฑฤฤฑnฤฑ gรถsteriyor.







