Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Tรผm borรงlar 18 eลŸit taksit veya kredi kartฤฑna taksitle รถdenebilecek

BaลŸbakan Yฤฑldฤฑrฤฑmโ€™ฤฑn aรงฤฑkladฤฑฤŸฤฑ dev barฤฑลŸ paketi dรผn Meclisโ€™e sevk edildi, bugรผn komisyonlarda gรถrรผลŸmelerine baลŸlanmasฤฑ bekleniyor. Paket yasalaลŸtฤฑฤŸฤฑnda devlete tรผm borรงlar 18 eลŸit taksit veya kredi kartฤฑna taksitle รถdenebilecek.
Tรผm borรงlar 18 eลŸit taksit veya kredi kartฤฑna taksitle รถdenebilecek Borsatek

Hรผrriyet’in haberine gรถre BaลŸbakan Binali Yฤฑldฤฑrฤฑmโ€™ฤฑn aรงฤฑkladฤฑฤŸฤฑ sรผrpriz barฤฑลŸ paketinin detaylarฤฑ belli oldu. Meclisโ€™e sevk edilen tasarฤฑya gรถre, her tรผrlรผ borรง ve cezayฤฑ ilgilendiren pakette vergi ve SGK prim borรงlarฤฑ 18 eลŸit taksitte รถdenebilecek. Daha รถnce borรงlarฤฑnฤฑ yeniden yapฤฑlandฤฑranlar da bu haktan yararlanabilecek. ฤฐmar barฤฑลŸฤฑnda ise milat 31 Aralฤฑk 2017 olacak. BaฤŸkurlularโ€™ฤฑn durdurulan sigortalฤฑlฤฑklarฤฑ yeniden yapฤฑlandฤฑrmayla tekrar baลŸlatฤฑlacak.

Vergi, imar barฤฑลŸฤฑ getiren, emeklilere de iki bayramda 1000โ€™er lira ikramiye รถdenmesini iรงeren tasarฤฑ pazartesi akลŸamฤฑ TBMMโ€™ye sunuldu. Tasarฤฑyla vergi ve vergi cezalarฤฑ, bazฤฑ idari para cezalarฤฑ, ecrimisil ile รถฤŸrenim ve katkฤฑ kredisi gibi bazฤฑ kamu alacaklarฤฑ, gรผmrรผk vergileri ve bu vergiye iliลŸkin idari para cezalarฤฑ, sigorta primleri, topluluk sigortasฤฑ primleri, emeklilik keseneฤŸi ve kurum karลŸฤฑlฤฑฤŸฤฑ, iลŸsizlik sigortasฤฑ primi, sosyal gรผvenlik destek primi ile bu alacaklara iliลŸkin her tรผrlรผ faiz, zam, gecikme zammฤฑ, gecikme faizi, cezai faiz, gecikme cezalarฤฑ yeniden yapฤฑlandฤฑrฤฑlฤฑyor.

VERGฤฐ BARIลžI
– Yapฤฑlandฤฑrmaya konu alacaklar, 31 Mart 2018 tarihi esas alฤฑnarak tespit ediliyor.

– Yeniden yapฤฑlandฤฑrฤฑlan borรงlar ikiลŸer aylฤฑk dรถnemler halinde 18 eลŸit taksitte รถdenebilecek. ฤฐl รถzel idareleri, bunlara baฤŸlฤฑ kuruluลŸlar ve spor kulรผplerinde sรผre 36 aya รงฤฑkabilecek. Belediyeler ise 144 eลŸit taksitle dahi borรงlarฤฑ รถdeyebilecek. Borรงlar kredi kartฤฑyla da tahsil edilebilecek.

– Borรงlarฤฑn tamamฤฑnฤฑn ilk taksit รถdeme sรผresi iรงinde peลŸin olarak รถdenmesi halinde katsayฤฑ uygulanmayacak ve ferโ€™i alacaklar yerine Yฤฐ-รœFE aylฤฑk deฤŸiลŸim oranlarฤฑ esas alฤฑnarak hesaplanacak tutarlarฤฑn yรผzde 90โ€™ฤฑnฤฑn tahsilinden vazgeรงilecek.

– Vergi borรงlarฤฑ yasa yayฤฑmlandฤฑktan sonraki 4. aydan sonra, sosyal gรผvenlik borรงlarฤฑ da izleyen 3. aydan itibaren รถdenecek. BaลŸvurular ise yasa รงฤฑktฤฑktan sonra izleyen 2. ayฤฑn sonuna kadar yapฤฑlabilecek. Motorlu taลŸฤฑtlar vergisinin 2. taksidi kapsam dฤฑลŸฤฑ olacak.

PRฤฐM BORร‡LARI
– Mart 2018โ€™den รถnceki SGKโ€™ya iliลŸkin idari para cezalarฤฑnda da, ana paranฤฑn yรผzde 50โ€™sinden vazgeรงilecek. BaฤŸ-Kurlular borรงlarฤฑnฤฑ yeniden yapฤฑlandฤฑrฤฑr ve borรงlarฤฑnฤฑn ilk taksidini รถderlerse, genel saฤŸlฤฑk sigortasฤฑndan yararlanabilecekler.

– Genel SaฤŸlฤฑk Sigortasฤฑ gelir testi iรงin daha รถnce nisan ayฤฑna kadar baลŸvuru hakkฤฑ verilmiลŸti. Tasarฤฑyla teste baลŸvuru sรผresi 30 Kasฤฑm 2018โ€™e kadar uzatฤฑlacak. Genel saฤŸlฤฑk sigortasฤฑ prim borcu bulunanlar ise yฤฑl sonuna kadar saฤŸlฤฑk hizmetlerinden yararlanabilecek ve borรงlarฤฑnฤฑ faizsiz รถdeyebilecek.

– Prim borรงlarฤฑ nedeniyle BaฤŸ-KurluluฤŸu durdurulanlara da bir hak verilecek. Bu kiลŸiler 2 ay iรงinde mรผracaat eder ve ilk taksit dรถneminde borรงlarฤฑnฤฑn tamamฤฑnฤฑ รถderse, durdurma iลŸlemi ortadan kalkacak. Ayrฤฑca 31 Mayฤฑs 2018 itibariyle borcu olan BaฤŸkurlular, รถdeme veya yeniden yapฤฑlandฤฑrma yapmazsa sigortalฤฑlฤฑklarฤฑ durdurulacak. Bu borรงlar iรงin haciz uygulanmayacak.

MATRAH ARTTIRIMI
– Mรผkellefler, gelir ve kurumlar vergisi matrahlarฤฑnฤฑ arttฤฑrdฤฑklarฤฑ takdirde, arttฤฑrฤฑmda bulunulan yฤฑllar iรงin gelir ve kurumlar vergisi incelemesi ve bu yฤฑllara iliลŸkin tarhiyat yapฤฑlmayacak.

– Gelir ve Kurumlar Vergisi mรผkellefleri, vermiลŸ olduklarฤฑ yฤฑllฤฑk beyannamelerinde, 2013 yฤฑlฤฑ iรงin yรผzde 35, 2014 yฤฑlฤฑ iรงin yรผzde 30, 2015 yฤฑlฤฑ iรงin yรผzde 25, 2016 yฤฑlฤฑ iรงin yรผzde 20โ€™den az olmamak รผzere artฤฑracak.

STOK-KASA AFFI
– Gelir ve Kurumlar Vergisi mรผkellefleri, iลŸletmelerinde olduฤŸu halde kayฤฑtlarฤฑnda yer almayan emtia, makine, teรงhizat ve demirbaลŸlarฤฑ, vergi dairelerine bildirmek suretiyle defterlerine kaydedebilecek.

– Mรผkelleflerin kayฤฑtlarฤฑnda yer aldฤฑฤŸฤฑ halde gerรงekte mevcut olmayan mallarฤฑn, fatura dรผzenlemek ve her tรผrlรผ vergisel yรผkรผmlรผlรผklerini yerine getirmek suretiyle, kayฤฑt ve beyanlarฤฑna eklenmesi saฤŸlanacak. Faturalฤฑ olarak alฤฑnฤฑp kayฤฑtlara geรงen ancak belge dรผzenlenmeksizin satฤฑlan mallarฤฑn halen stokta gรถzรผkmesi nedeniyle oluลŸan gerรงek dฤฑลŸฤฑlฤฑk dรผzeltilecek.

– Eczaneler, stoklarฤฑnda kayฤฑtlฤฑ yer aldฤฑฤŸฤฑ halde fiilen bulunmayan ilaรงlarฤฑ, dรผzenlemenin yayฤฑmฤฑ tarihini izleyen รผรงรผncรผ ayฤฑn sonuna kayฤฑtlarฤฑndan รงฤฑkarabilecekler.

– Bilanรงo esasฤฑna gรถre defter tutan Kurumlar Vergisi mรผkellefleri, 31 Aralฤฑk 2017 tarihi itibarฤฑyla bilanรงolarฤฑnda gรถrรผlmekle birlikte, iลŸletmelerinde bulunmayan kasa mevcutlarฤฑ, ortaklarฤฑndan alacaklฤฑ bulunduฤŸu tutarlar ile ortaklara borรงlu bulunduฤŸu tutarlar arasฤฑndaki net alacak tutarlarฤฑnฤฑ, vergi dairelerine beyan ederek, dรผzeltebilecek. Bu kapsamda beyan edilen tutarlar รผzerinden yรผzde 3 vergi hesaplanacak.

EMEKLฤฐYE ฤฐKRAMฤฐYE
– Emeklilere ve SGKโ€™dan aylฤฑk alanlara Ramazan ve Kurban bayramlarฤฑnda 1000โ€™er lira ikramiye verilecek. ร–denen bu ikramiyeler iรงin SGK, Hazineโ€™ye faturayla baลŸvuracak ve Hazineโ€™den tahsil edecek.

GENร‡ GฤฐRฤฐลžฤฐMCฤฐYE
– Tasarฤฑyla, genรง giriลŸimcilere prim desteฤŸi getiriliyor. ฤฐลŸyeri aรงan 18 yaลŸฤฑndan bรผyรผk, 29 yaลŸฤฑndan kรผรงรผk giriลŸimcilerin bir yฤฑllฤฑk sigorta primleri, aylฤฑk prime esas kazanรงlarฤฑ, Hazine tarafฤฑndan karลŸฤฑlanacak.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.408446.4792-0.02%
EURO 53.25153.35520.15%
JAPON YENฤฐ 3.4623.477-0.17%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.490657.6227-0.3%
STERLฤฐN 61.425661.59680.32%
ร‡ฤฐN YUANI 6.83846.8528-0.11%
RUS RUBLESฤฐ 0.63270.63420.01%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

AdSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($)4155.83-1.28%
SPOT ALTIN GRAM (TL)6205.50-1.3%
GRAM ALTIN SERBEST P.6309.65-1.48%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL)96.80-1.39%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR)135100.000.3%
HAS ALTIN GRAM (TL)6174.47-1.3%
SPOT ALTIN KG (TL)132945.00-1.28%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL)42415.000.31%
GรœMรœลž/ONS ($)64.83-1.35%

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 64108.15 0.5552%
Ethereum 1734.12 0.4686%
Tether USDt 1.00 0.0076%
BNB 590.73 0.9481%
Solana 74.22 3.473%
USDC 1.00 0.0044%
XRP 1.14 0.1273%
Dogecoin 0.08 0.2946%
Toncoin 1.68 4.334%
Cardano 0.16 0.4747%
Shiba Inu 0.00 -0.273%
Avalanche 6.26 2.6634%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam