Tunceli'de çatışma, 2 yaralı

Tunceli'de çatışma, 2 yaralı

Br grup PKK'lının Tunceli'nin Sütlüce köyü civarında yolda mayın araması yapan askerlere uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu çıkan çatışmada iki asker yaralandı

A+A-

Genelkurmay Başkanlığı, bir grup PKK'lının Tunceli'nin Sütlüce köyü civarında yolda mayın araması yapan askerlere uzun namlulu silahlarla ateş açtığını ve çıkan çatışmada iki askerin yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada Sütlüce köyünde yapımı devam eden yeni karakol inşaatı ile eski karakol arasında kalan yolda mayın araması yapan Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı unsurlara uzun namlulu silahlarla ateş açıldığı belirtildi.

Bu saldırının ardından PKK'lı grup ile çıkan çatışmada bir jandarma astsubay ve bir jandarma erin yaralandığı duyuruldu ve "Yaralı personel, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığına ait S-70 Skorsky tipi helikopterle Elazığ Asker Hastanesine sevk edilmiştir" denildi.

Çözüm süreci kapsamında PKK tarafından yaklaşık 14 ay önce ateşkes ilan edilmişti. PKK'lı grubun kaç kişiden oluştuğu ya da bu saldırının ateşkesin sonu anlamına gelip gelmediği bilinmiyor.

Genelkurmay Başkanlığı saldırının ardından Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'nda konuşlanmış olan taarruz helikopter kolunun ve bölgedeki diğer birliklerin PKK'lılara müdahale ettiğini duyurdu ve bölgeye gözetleme amacıyla bir insansız hava aracı gönderildiğini açıkladı.

Mart ayında da bir uzman çavuş yola döşenen patlayıcının patlatılması sonucunda hayatını kaybetmişti. Hükümet tarafından başlatılan çözüm süreci kapsamında cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan ile 2012'nin sonlarından bu yana görüşmeler yürütülüyor. PKK bu görüşmeler kapsamında Öcalan'ın da yaptığı çağrının ardından yaklaşık 14 ay önce ateşkes ilan ettiğini duyurmuştu

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.