Tunus AB'nin Eylül ayında açıkladığı finansal destek teklifini reddetti

Tunus AB'nin Eylül ayında açıkladığı finansal destek teklifini reddetti

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Avrupa Birliği tarafından Eylül ayında açıklanan mali desteği reddetti. Said, AB'nin önerdiği miktarın üç ay önce imzalanan anlaşmaya aykırı olduğunu söyledi.

A+A-

AB Komisyonu geçtiğimiz ay, Afrika'dan Avrupa'ya yasadışı göçle mücadele anlaşmasının bir parçası olarak Tunus'a 127 milyon euro yardımda bulunacağını açıklamıştı.
Said, "Tunus, AB'nin açıkladığı miktarı küçük olduğu için değil, teklif Temmuz ayında imzalanan mutabakat zaptıyla çeliştiği için reddediyor" dedi.

Temmuz ayında varılan anlaşma, Tunus'un sarsılan ekonomisine yardım etmek, devlet maliyesini kurtarmak ve göç kriziyle başa çıkmak için 1 milyar euroluk yardım taahhüdünü de içeriyordu.
Tunus geçtiğimiz hafta AB Komisyonu'ndan bir heyetin göç anlaşmasının ayrıntılarını görüşmek üzere yapacağı ziyareti erteledi. Geçen ay da Avrupa Parlamentosu'nun dış ilişkiler komitesinin beş üyesinin Tunus'taki siyasi durumla ilgili toplantılara girişini, içişlerine karışılmasına izin vermeyeceğini söyleyerek reddetti.


İlgili Haberler