JP Morgan tarafฤฑndan yayฤฑnlanan raporda Tรผpraล hisselerinin gรถsterdiฤi yรผksek performansฤฑn ardฤฑndan pahalฤฑ seviyelere geldiฤi ifade edilerek yatฤฑrฤฑm tavsiyesi “yรผksek aฤฤฑrlฤฑk”tan “nรถtral”e dรผลรผrรผldรผ.
JP Morgan’ฤฑn raporunda ลรถyle denildi:
“Tรผpraล hisseleri iรงin tavsiyemizi “yรผksek aฤฤฑrlฤฑk”tan “nรถtr” seviyesine dรผลรผrรผyoruz รงรผnkรผ,
1 – Tรผpraล hisseleri yรผzde 27 oranฤฑnda yรผkseldi ve bu yรผkseliลle MSCI Turkey/EM endeksinde TL bazฤฑnda sonj รผรง ayda yaลanan yรผzde 4 yรผkseliลi geride bฤฑraktฤฑ. Ralli sonrasฤฑnda hissede sฤฑnฤฑrlฤฑ bir yรผkseliล potansiyeli (yaklaลฤฑk yรผzde 4) kaldฤฑฤฤฑnฤฑ dรผลรผnรผyoruz. Aralฤฑk ayฤฑnda gรผncellediฤimiz hedef fiyat seviyesi 79 TL seviyeisnde bulunuyor.
2) JP Morgan’ฤฑn Tรผrk piyasalarฤฑ ekonomistleri 2017 bรผyรผme beklentilerini yรผzde 2.6 seviyesinden yรผzde 1.8 seviyesine dรผลรผrdรผler. Bu da yerel yakฤฑt tรผketimini dรผลรผrebilecek bir unsur. Tรผpraล’ฤฑun tek rafineri olarak bir avantaja sahip olduฤunu biliyoruz ancak, dรผลรผk GSYฤฐH artฤฑลฤฑ rafine รผrรผn tรผketimini azaltabilir. Ayrฤฑca saฤlฤฑklฤฑ bir temettรผ รถdemesi yapฤฑlmasฤฑ olasฤฑlฤฑฤฤฑ TL’deki son รผรง ayda yaklaลฤฑk yรผzde 20’ye varan deฤer kaybฤฑ ve siyasi belirsizlikler ile gรถlgede bฤฑrakฤฑldฤฑ.







