TÜRGEV'e vergi muafiyeti Bakanlar Kurul kararı

TÜRGEV'e vergi muafiyeti Bakanlar Kurul kararı

17 Aralık yolsuzluk soruşturması kapsamında gündeme gelen ve Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yöneticisi olduğu vakfa vergi muafiyeti Bakanlar Kurulu kararı ile verilmiş

A+A-

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV)'na 26 Eylül 2011 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile vergi muafiyeti tanındığını söyledi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri’nin soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı Şimyek, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması ve Vakıflara Vergi Muafiyeti Tanınması Hakkında Kanunun 20. Maddesinin birinci fıkrasında; “Gelirlerinin en az üçte ikisini nevi itibarıyla genel, katma ve özel bütçeli idarelerin bütçeleri içinde yer alan bir hizmetin veya hizmetlerin yerine getirilmesini amaç edinmek üzere kurulan vakıflara, Maliye Bakanlığının önerisi üzerine Bakanlar Kurulunca vergi muafiyeti tanınabilir” hükmünün yer aldığını söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfına (TÜRGEV) 26 Eylül 2011 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile vergi muafiyeti tanındığını kaydetti. Şimşek, vergi muafiyeti tanınan vakıfların üyelerinin kimler olduğu ve bu üyelerin hangi görevlerde bulunduğu, hangi kuruluşlara üye olduğunun Maliye Bakanlığının çalışma konuları arasında yer almadığı gibi, bu hususların vakıflara vergi muafiyeti tanınmasında bir etkisi bulunmadığını belirtti. Maliye Bakanı, 2002-2014 yılları arasında Bakanlar Kurulu kararıyla vergi muafiyeti tanınan vakıf sayısının 60 adet olduğunu ifade etti.  

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.