Turist sayısı yüzde 9 arttı

Turist sayısı yüzde 9 arttı

2013'te Türkiye'ye gelen turist sayısı yüzde 9.84 artarak 34.9 milyona ulaştı. En fazla turist Antalya'ya geldi

A+A-

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 2013 yılında Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısının bir önceki yıla göre yüzde 9.84 artışla 34.91 milyona ulaştığını açıkladı.

Çelik yaptığı yazılı açıklamada, verilerin, Türkiye'nin potansiyelinin açığa çıkarılması ve turizmin çeşitlendirilmesi için gösterilen çabaların olumlu sonuç verdiğinin göstergesi olduğunu belirterek;

"Dünya Turizm Örgütü'nün (DTÖ) 2013 yılı Avrupa ülkelerinin turizm büyüme tahminlerinin yüzde 5 olduğunu baz alırsak, ülkemizin bu hedefi ikiye katlayarak yüzde 10'a çıktığını görmek bizi son derece memnun etmiştir" dedi.

Çelik, hedeflerinin birkaç yıl içerisinde 50 milyon turist ve 50 milyar dolar gelire ulaşmak olduğunu belirtti. DTÖ verilerine göre Türkiye, dünyada en çok ziyaret edilen ülkeler arasında altıncı sırada bulunuyor.

Çelik'in açıkladığı 2013 yılı turizm verilerine göre, Türkiye'ye en fazla ziyaretçi 5.04 milyon kişi ile Almanya'dan, 4.27 milyon kişi ile Rusya'dan ve 2.51 milyon kişi ile İngiltere'den geldi. Gelen toplam 34.91 milyon turistin 18.7 milyonu Türkiye'yi Avrupa'dan ziyaret etti.

Yıl içinde Türkiye'ye gelen yabancı turistlerin en çok ziyaret ettiği iller sıralaması ise bir öneki yılla aynı kalarak; Antalya, İstanbul ve Muğla oldu. Antalya'yı 11.12 milyon turist ziyaret ederken, İstanbul'a 10.48 milyon, Muğla'ya 3.06 milyon turist geldi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.