Turist sayısında dünya 6.'sıyız

Turist sayısında dünya 6.'sıyız

2013'te Türkiye turizmden 26 milyar dolar gelir elde etti. Turist sayısı bakımından Avrupa'da 4., dünyada 6. oldu

A+A-

Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, "Sadece yabancı turistten 26 milyar dolar gelir elde edildi. Türkiye, turist sayısında dünyada 6, Avrupa'da 4. ülke konumunda bulunuyor" dedi.

Alkaya, 2013 yılının Antalya turizmi için zorlu geçtiğini, 2014 yılı içinse yüksek risklere karşın umutlu olduklarını belirterek,  yabancı turist olarak 35 milyona ulaşıldığını, sadece yabancı turistten 26 milyar dolar gelir elde edildiğini anlattı.

Türk turizminin yüzde 8-10 arasında bir gelişme gösterdiğini, Almanya, 5 milyon 50 bin turistle ilk, Rusya'nın ise 4,5 milyon turistle ikinci sırada yer aldığını anlatan Alkaya, Türkiye’nin 35 milyon turistle dünyada 6. sıradaki yerini koruduğunu ve turist sayısı sıralamasında Avrupa’da 4. sırada yer aldığını belirtti.

Türkiye’nin, turist sayısı artışında rakipleri Fransa, İspanya ve İtalya’yı geçmesinin sevindirici olduğunu dile getiren Alkaya, dünyada turizm gelirleri sıralamasında ABD’nin lider olduğunu, ikinci sırada İspanya, üçüncü sırada Fransa, dördüncü sırada Çin, beşinci sırada ise İtalya'nın geldiğini kaydetti.

Alkaya, 2013 yılında en büyük artışın Avrupalı turistlerde olduğunu aktararak, Avrupa’da ekonomik krizin etkilerinin azalmasıyla Avrupalı turistlerin eski alışkanlıklarına dönmeye başladığını söyledi.

Cornelia De Luxe Resort Genel Müdürü Ali Şahin ise Türkiye’nin, sahip olduğu golf sahalarıyla Avrupa’da 21’inci, Akdeniz çanağı içindeki ülkeler arasında ise 4’üncü sırada geldiğini belirterek, “Belek Türkiye’nin en önemli Golf destinasyonu durumunda. 16 saha, yaklaşık 50 bin yatak kapasitesi ve 2 milyon ziyaretçisiyle öne çıkan Belek, ne yazık ki Golf turizminde henüz istenilen rakamlara ulaşmış değil" diye konuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.