Kรผltรผr ve Turizm Bakanฤฑย Mehmet Nuri Ersoy‘un yรถneticisi olduฤu MRA Turizm ve Otel ฤฐลletmeciliฤi A.ล.โnin, Bodrum’daki 5 yฤฑldฤฑzlฤฑ otel projesine 2 milyar 350 milyon lira yatฤฑrฤฑm teลvik desteฤi verildi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlฤฑฤฤฑ’nฤฑn temmuz ayฤฑna iliลkin teลvik belgeleri Resmi Gazetede yayฤฑmlandฤฑ.ย Buna gรถre; Kรผltรผr ve Turizm Bakanฤฑ Mehmet Nuri Ersoy’un yรถneticisi ve ana hissedarฤฑ olduฤu Bodrum Tรผrkbรผkรผโndeki MRA Turizm ve Otel ฤฐลletmeciliฤi A.ล.โnin; 307 oda, 870 yataklฤฑ 5 yฤฑldฤฑzlฤฑ otel projesine 2 milyar 350 milyon lira yatฤฑrฤฑm teลvik desteฤi verildi.
SoL Haber’den Kadir Sev’inย haberineย gรถre; bรถlgesel รถncelikli yatฤฑrฤฑm sฤฑnฤฑfฤฑndan verilen teลvik unsurlarฤฑ ลunlardan oluลuyor:
-7 yฤฑl boyunca sigorta primi iลveren hissesini devlet karลฤฑlayacak.
-Projeyi gerรงekleลtirmek amacฤฑyla alacaฤฤฑ kredilere faiz desteฤi verilecek.
-Gelir Vergisi; Gรผmrรผk Vergisi ve KDV istisnalarฤฑndan yararlandฤฑrฤฑlacak.”
Bakan Ersoy, 25 dรถnรผm ormanlฤฑk araziye yapฤฑlacak otel projesini, geรงen mayฤฑs ayฤฑnda tartฤฑลmalฤฑ bir รED sรผrecinden sonra onaylamฤฑลtฤฑ. Projenin iki ay sonra teลvik listesine alฤฑndฤฑฤฤฑ gรถrรผlรผyor.ย







