Türk Akım'ın yüzde 87'si tamamlandı

Türk Akım'ın yüzde 87'si tamamlandı

Gazprom, Türk Akım doğalgaz boru hattının alım terminalinin yüzde 87,3’ünün tamamlandığını duyurdu

A+A-

Gazprom, Türk Akım doğalgaz boru hattının alım terminalinin yüzde 87,3’ünün tamamlandığını duyurdu

Gazprom Yönetim Kurulu başkan yardımcısı Oleg Aksyutin, “Türk Akım” doğalgaz boru hattının alım terminalinin şu anda oldukça yüksek bir hazırlığa sahip olduğunu ve proje programına uygun bir şekilde yüzde 87,3 oranında inşa edildiğini belirtti.

Aksyutin yaptığı açıklamada “Rus kısmının hazırlığı yüzde 99’dur, şu anda son çalışmalar yürütülüyor. Deniz bölümünün inşaatı geçen yılın Kasım ayında tamamlandı. Türkiye topraklarına gelince, alım terminalinin inşaatı projenin belirlediği program ve sürelerde yapılıyor. İnşaat hazırlığı yüzde 87,3, bu oldukça yüksek” dedi.

Aksyutin, Gazprom’un belirlenen süreye uygun olarak ve özellikle Aralık 2019 tarihinde Türkiye topraklarındaki alan ile birlikte doğalgaz boru hattını hizmete geçirmeyi planladığını söyledi. Gazprom Yönetim Kurulu başkan yardımcısı Aksyutin,”Bugün her iki hat da azot altında ve doğal gaz hattına doğal gazın aktarılmasını bekliyor” ifadesini kullandı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.