Türk diplomatların hesapları donduruldu

Türk diplomatların hesapları donduruldu

İngiltere'de bir mahkeme Türk diplomatların hesaplarını bloke etti, İngiltere büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

A+A-

İngiltere'deki bir mahkeme Güney Kıbrıs'ta alınan bir mahkeme kararı çerçevesinde bir bankadaki Türk hesaplarının bloke edilmesine karar verirken, konuyla ilgili olarak İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Bugün basında yer alan bir haberde İngiltere'deki bir yerel mahkemenin Güney Kıbrıs'tan yedi kişinin başvurusu üzerine Londra'daki görevli Türk diplomatların hesaplarını da içeren bazı hesapların bloke edildiği belirtilmişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç haftalık basın toplantısında konuyla ilgili soruları yanıtlarken, bu gelişmeyi doğruladı ve "2014-2015 yıllarında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde alınan bir mahkeme kararı çerçevesinde bu mahkeme kararının İngiltere'de uygulanması için açılan bir davada bir İngiliz mahkemesi ihtiyati tedbir kararı olarak bir bankadaki hesapların dondurulması kararı vermiş. Bunu hem Londra'daki büyükelçiliğimiz İngiliz makamları nezdinde dikkate getirdi, Ankara'daki İngiliz büyükelçisini de bakanlığa çağırarak bu konuda girişimde bulunduk" dedi.

Bu kararın diplomatik misyonların çalışmalarını düzenleyen Viyana sözleşmelerine aykırı olduğunu belirten Bilgiç, şunları kaydetti:

"İngiltere, bu hesapların dondurulması ile diplomatik ve konsüler misyonların çalışmasını aksatmış ve Viyana sözleşmelerine aykırı davranmıştır. Böyle bir işlemin bizim için kabul edilmesi mümkün değildir. Zaten yasal itiraz süreci başlatılmıştır. Bizim beklentimiz hesaplar üzerindeki tedbir kararının kaldırılması ve uluslararası hukuktan kaynaklanan yükümlüklerin İngiltere tarafından yerine getirilmesidir."

Bilgiç, İngiltere büyükelçisinin geçen hafta bakanlığa çağrıldığını belirtirken, "Ama tekrar çağrılmaması için de bir neden yok" dedi.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.