Türk Eximbank bir ilke imza attı

Türk Eximbank bir ilke imza attı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk Eximbank’ın kuruluşundan bu  yana ilk kez bir yabancı ihracat destek kuruluşuna garanti/reasürans  sağladığını bildirdi.

A+A-

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk Eximbank’ın kuruluşundan bu  yana ilk kez bir yabancı ihracat destek kuruluşuna garanti/reasürans  sağladığını bildirdi.

Pekcan, yaptığı yazılı açıklamada yurt dışında iş üstlenen  müteahhitlik firmaları ile ihracatçılara sunulan gayrinakdi  desteklerin çeşitlendirilerek artırılması amacıyla Türk Eximbank ile  dünyanın önde gelen ihracat kredi kuruluşları arasında garanti  işbirliği anlaşmalarının imzalandığını belirtti.

Bu çerçevede, Türk Eximbank ile İngiltere İhracat Kredi Kuruluşu UK Export Finance (UKEF) arasında 2017 yılında bir İşbirliği Anlaşması  imzalandığını ifade eden Pekcan, bu işbirliği dahilinde, İngiliz  kuruluşun Irak’ta gerçekleştirilecek enerji santrali projelerinin  birinci fazında yer alan Türk malı ve hizmeti oranında garanti desteği  talep ettiğini kaydetti.

Türk Eximbank tarafından da, Irak’ta inşa edilecek Enerji Santrali Projeleri için Türkiye’den gerçekleştirilecek mal ve hizmet ihracatına  yönelik İngiltere İhracat Kredi Kuruluşuna 79,2 milyon dolarlık  reasürans/garanti desteği sağlandığına dikkati çeken Pekcan, “Böylece Eximbank kuruluşundan bu yana, ülkemiz ihracatının teşviki amacıyla  ilk kez yabancı bir ihracat destek kuruluşuna garanti sağlamış  oldu”.dedi.

Pekcan, sağlanan reasürans/garanti desteği ile gerek firmaların  düşük maliyetli finansmana erişiminin kolaylaştırıldığını,  gerekse  ihracat destek kuruluşları tarafından Türk firmalarınca yurt dışında  üstlenilen işlere kaynak sağlanabilmesi için ilave kapasite  oluşturulduğunu vurguladı.

Söz konusu Enerji Santrali Projeleri dahilinde inşa edilecek olan  her bir santralin ülkenin enterkonnekte şebeke sistemine 750 MW’lık  bir katkı sağlaması planlanıyor. Söz konusu projede Türk firmaları da  yer alıyor. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.