Türk şirketler Londra ve New York'ta devlerle buluşacak

Türk şirketler Londra ve New York'ta devlerle buluşacak

Türki'nin önde gelen şirketleri, Ocak ayında Londra ve New York’ta düzenlenecek toplantılarda piyasa değeri 3 trilyon doları aşan devlerle aynı masaya oturacak.

A+A-

Yılın ilk ayının üçüncü haftası uluslararası finansın kaleleri Londra ve New York’ta iki Türkiye yatırımcı toplantısı gerçekleştirilecek.

Dünya gazetesinden Şebnem Turhan'ın haberine göre, Dünyanın en büyük iki yatırım bankası Citi ve Raiffeisen Centrobank’ın organizasyonlarına piyasa değerleri 75 milyar doları bulan Türk devleri katılacak. Türk şirketlerle birebir görüşmelerin yapılacağı toplantılarda masanın diğer tarafında ise trilyon dolarlık dünya devleri olacak.

Citi’nin organizasyonu 13-14 Ocak tarihlerinde Londra’da gerçekleşecek.  Citi’nin Türk Konferansı’nda, 2 gün boyunca Türk devleri uluslararası yatırımcılarla birebir toplantılarda tanışma fırsatı bulacak. Konferansa Türkiye’den 17 şirket katılacak. 

Avusturya merkezli Raiffesein Centrobank organizasyonunda ise yönettikleri varlık değeri 3 trilyon doları aşan 30’u aşkın ABD’li yatırım fonlu New York’ta Türk şirketlerle bir araya gelecek. Türk Günü’nde, 15 Türk şirketinin 200 civarında birebir toplantıda yatırımcılarla buluşturulması hedefleniyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.