Turkcell, Kcell'in satışını tamamladı

Turkcell, Kcell'in satışını tamamladı

Turkcell daha önce duyurusunu yaptığı Kcell'in satışının tamamlandığını açıkladı

A+A-

Turkcell 12 Aralık'ta duyurusunu yaptığı Kazakistan'da kurulu bağlı ortaklığı Kcell JSC'nin satışının tamamlandığını açıkladı.

Turkcell'den konu ile ilgili olarak KAP'a gönderilen açıklama şöyle:

 

12 Aralık 2018 tarihinde yaptığımız açıklama çerçevesinde, sermayesinin %41,45'ine sahip olduğumuz iştiraklerimizden Fintur Holdings B.V.* ("Fintur"), sermayesinin %51'ine sahip olduğu Kazakistan'da kurulu bağlı ortaklığı Kcell JSC'nin ("Kcell")'in paylarının tamamının, Kazakistan'da kurulu ve Ulusal Varlık Fonu Samruk-Kazyna aracılığı ile Kazakistan Cumhuriyeti devleti tarafından kontrol edilen sabit hat operatörü Kazakhtelecom JSC ("Kazakhtelecom")'ye devrini bugün tamamlamış olup, alıcı tarafından Fintur'a ödeme gerçekleşmiştir.                       

Satış işlemi nihai kapanış düzenlemeleri neticesinde, %100 hisse için 771 milyon USD Firma Değerine ve FD/FAVÖK çarpanı olarak Eylül 2018 itibarı ile son 12 aylık FAVÖK tutarına kıyasla 5,0x çarpan değerine karşılık gelmektedir.                                                   

*Fintur Holdings B.V.'nin pay sahipleri %41,45 oranında pay ile Şirketimiz ve %58,55 oranında pay ile Telia Company'dir. Fintur, finansallarımızda "satış amaçlı sınıflandırılan duran varlıklar" olarak sınıflandırılmaktadır.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.