Turkcell zor durumda

Turkcell zor durumda

Turkcell, Ensar Vakfı sponsorluğunu protesto eden bazı tweetlere erişimi engelletti!. Kullanıcılar yeni tag'lerle protestoyu büyütüyor

A+A-

Karaman'da M.B. adlı öğretmenin 10 çocuğa tecavüz etmesiyle gündeme gelen Ensar Vakfı’nın sponsoru olduğu için sosyal medyada yürütülen boykot kampanyasının hedefi haline gelen Turkcell’in avukatları, İstanbul Anadolu 1. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurarak kendisini eleştiren 100 Twitter mesajına ilişkin erişimin engellenmesi kararı aldırdı.

45 çocuğa tecavüz olayına adı karışan Ensar Vakfı'na yaptığı bağışlar nedeniyle eleştirilen Turkcell, geri adım atmayarak sponsorluğa devam edeceğini açıklamıştı. Bunun üzerine sosyal medyada Turkcell aboneliğinin iptal edilmesi için kampanya başlatıldı. Kampanya üzerine panikleyen Turkcell mahkemeye başvurarak Twitter'a erişimin engellenmesini istedi.

Turkcell'in bu girişimini öğrenerek duruma sert tepki gösteren kullanıcılar bu kez de #Tecavüzcell tagı açtı. #Tecavüzcell tagı altında tepkilerini dile getiren kullanıcılar Turkcell aboneliğinin de bırakılmasını istediler.

İşte Turkcell'in Twitter'ın erişime engellenmesi için mahkemeye yaptığı başvuru ve iptal kararı aldırdığı hesaplar:

 

 

 

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.