Türkiye en çok sermaye çıkışı olacak ülkelerden biri

Türkiye en çok sermaye çıkışı olacak ülkelerden biri

IIF'e göre Türkiye, Brezilya ve Güney Afrika 2016'da en çok sermaye çıkması beklenen ülkeler arasında

A+A-

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) 2016 yılında gelişmekte olan piyasa tahvilleri ve hise senetlerinden 448 milyar dolar sermaye çıkmasını beklediğini bildirdi.

Gelişmekte olan piyasalardan 2014 yılında 111 milyar dolar, 2015 yılında ise beklentilerin çok üzerinde 735 milyar dolar sermaye çıkışı yaşandığını belirten IIF, yavaşlayan global büyüme ve şirket borçluluklarının etkisiyle sermaye çıkışının süreceğini öngördü.

2015 yılında Çin'den 676 milyar dolar sermaye çıkışı olduğunu tahmin eden IIF, 2016'da en çok sermaye çıkışı yaşanacak ülkeler arasında Türkiye, Brezilya ve Güney Afrika'yı saydı. IIF raporunda ayırca Fed'in para politikasını normalleştirmeye
başlamasının gelişmekte olan piyasalara etkisinin sınırlı olacağını savundu. Raporda, "Fed'in sıkılaştırmaya doğru kaşymasının etkisi sınırlı olacak, ancak gelişmekte olan piyasalara sermaye akışı büyüme ve borç endişelerinden kaynaklı ters rüzgarlarla karşı karşıya kalmaya devam edecek" ifadeleine yer verildi.

IIF projeksiyonlarında 30 gelişmekte olan piyasa ekonomisini temel alıyor.
 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.