Türkiye Finans'ın net karı yüzde 16 arttı

Türkiye Finans'ın net karı yüzde 16 arttı

Suudi Arabistan merkezli National Commercial Bank'in ana hissedar olduğu katılım bankası Türkiye Finans'ın geçen yılki net kârı 2012 yılına göre yüzde 16 artışla 329 milyon lira oldu

A+A-

Suudi Arabistan merkezli National Commercial Bank'in ana hissedar olduğu katılım bankası Türkiye Finans'ın geçen yılki net kârı 2012 yılına göre yüzde 16 artışla 329 milyon lira oldu.

Bankanın 2013 yılı sonuçlarına ilişkin basın bülteninde, Türkiye Finans'ın 2013 yılının ilk üç çeyreğindeki gibi yıl sonunda da katılım bankaları arasında kârlılıkta birinci sırada yer aldığı belirtildi.

Türkiye Finans'ın aktif büyüklüğü 2013 yılsonu itibarıyla önceki yıl sonuna göre yüzde 42.6 artarak 25 milyar liraya ulaştı.

Katılım bankacılığı sektörünün 2013 yılında da Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörünün üzerinde bir büyüme sergileyerek bankacılık sektörü içinde yüzde 5.5'lik paya sahip olduğunu söyleyen Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, "Sektörün öncü ve yenilikçi kuruluşu Türkiye Finans olarak, biz de bu güçlü büyümede önemli bir rol üstlenerek istikrarlı ve sürdürülebilir bir performans sergiledik" dedi.

Bankanın toplam kullandırılan fonları yüzde 40 artışla 18 milyar liraya yükselirken, gayrinakdi kredi portföyü 9 milyar liraya ulaştı. Toplanan fonlarda banka 15 milyar lira ile 2012 yılsonuna göre yüzde 32'lik artış sağladı. Türkiye Finans'ın yılsonu itibarıyla 250 şubesi ve 3,990 çalışanı bulunuyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.