Türkiye, hashtag kullanımı en çok artan ilk 5 ülke arasında

Türkiye, hashtag kullanımı en çok artan ilk 5 ülke arasında

Bugün dünya hashtag günü olarak kutlanıyor. Twitter, Türkiye'nin hashtag kullanımıyla ilgili veriler açıkladı. Türkiye, geçen seneye göre hashtag kullanımını en çok artan ülkeler arasında yer aldı.

A+A-

#HashtagDay, yani Hashtag (etiket) günü her sene 23 Ağustos’ta kutlanıyor. Sosyal medyadaki #Hashtag’li ilk paylaşım, 23 Ağustos 2007 yılında Twitter’da @chrismessina tarafından #barcamp etiketi kullanılarak yapıldı. O günden beri hashtagler Twitter’da ve diğer sosyal medya platformlarında büyük işlevsellik sağladı. Hashtagler bir topluluğun sesini duyurmak, içerikleri kategorilendirmek veya paylaşımın ilgili kitleye ulaşmasını sağlamak amacıyla kullanılıyor.

Twitter, #HashtagDay’i kutlamak amacıyla Türkiye’nin en çok ilgi gören etiketlerini açıkladı. 2021’in ilk 6 ayında dünya genelinde en az bir hashtag içeren 12,6 milyar tweet atıldı. Türkiye, geçen seneye göre hashtag kullanımını en çok artıran ilk beş ülke arasında yer aldı. 
Survivor hayranları geçen yıllarda olduğu gibi bu sene de yarışmayı Twitter’da konuştu. Survivor 2021 şampiyonu İsmail Balaban hakkındaki tweetler büyük etkileşim aldı.

Star TV’de yayınlanan Menajerimi Ara dizisi, Twitter’daki yerli dizi hayranları tarafından epey ilgi gördü. #MenajerimiAra etiketi, dizinin yayınlandığı günlerde trendlere girdi.
Futbol stadyumlarının kapalı olduğu günlerde taraftarlar Twitter’da bir araya geldi. Futbol hakkındaki paylaşımlar, Twitter’da Türkiye gündeminin önemli parçasını oluşturuyor. Futbol hakkındaki en sık kullanılan etiketler ise maç günü kullanılan #FenerinMaçıVar #BeşiktaşınMaçıVar ve #BugünGünlerdenGalatasaray etiketleri oldu.
Twitter, eğlencenin yanı sıra vatandaşların haklarını aradığı ve sesini duyurmaya çalıştığı bir platorma dönüştü. Sık sık karşılaştığımız kadın cinayetleriyle birlikte #KadınaŞiddeteHayır etiketi Twitter’ın en anlamlı etiketlerinden biri oldu.
Türkiye’de azımsanmayacak kadar kalabalık K-Pop hayranı var. Türkiye, Twitter'da K-Pop hakkında en çok tweet atan ilk 15 ülke arasında yer alırken, Twitter'daki K-pop hayran sayısında 11. sırada yer alıyor. Ve BTS, Türk K-pop hayranları için her zaman zirvede. BTS’den sonraki en popüler grup ise EXO. Türkiye'de her gün EXO haberlerinin etrafında hashtag'leri görebiliyoruz. Hayranlar Twitter'dan günlük EXO haberlerini takip etmeyi seviyor.
Bazen Twitter'da profil resimlerimizi değiştirmeyi seviyoruz ve takipçilerimizin bunun farkında olmasını istiyoruz. Özellikle yaz aylarında ve tatillerde insanlar düzenli olarak profil resimlerini değiştiriyorlar. Sonra kış tatilleri, ardından yeni yıl gelecek. Pek çok gezi, görülecek pek çok yer, pek çok fotoğraf ve pek çok yeni profil fotoğrafı. Elbette bu hashtag hiç bitmeyecek.