ฤฐktidara yakฤฑnlฤฑฤฤฑ ile bilinen Yeni ลafak gazetesi yazarฤฑ Abdรผlkadir Selvi Tรผrkiye’nin Suriye’de bundan sonraki politikalarฤฑ ile ilgili รถnemli ipuรงlarฤฑ verdi.
‘Bรผyรผk operasyon geliyor’ diyerek sฤฑcak geliลmeleri duyuran Yeni ลafak yazarฤฑ Abdรผlkadir Selvi, Tรผrkiye’nin ABD ile birlikte IลฤฐD savaลฤฑnda yer alacaฤฤฑnฤฑ aktardฤฑ.
Rakka ve Cerablus kentlerinde IลฤฐD savaลฤฑnฤฑn yapฤฑlacaฤฤฑnฤฑ belirten yazar, Tรผrkiye’nin bu savaลa karadan deฤil havadan katฤฑlacaฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
ฤฐลte Abdรผlkadir Selvi’nin yaklaลan IลฤฐD savaลฤฑyla ilgili aktardฤฑklarฤฑ;
TรRKฤฐYE’DEN OPERASYONA HAVA DESTEฤฤฐ
“รnรผmรผzdeki gรผnlerde Cerablus’ta IลฤฐD’e yรถnelik bรผyรผk bir operasyon bekleniyor. Hem de Cerablus’taki IลฤฐD varlฤฑฤฤฑnฤฑ sรผpรผrecek kadar geniล รงaplฤฑ bir operasyondan sรถz ediliyor.
Tรผrkiye, IลฤฐD’e yรถnelik operasyonlara katฤฑldฤฑ. Ama bu kez farklฤฑ olacak. Tรผrkiye ile ABD, IลฤฐD’e karลฤฑ ortak operasyon yรผrรผtecek. Kara birliฤi olarak yer almayacaฤฤฑz. Biz ve ABD, havadan IลฤฐD hedeflerini vuracak. Karadan ise Hรผr Suriye Ordusu ile birlikte Arap ve Tรผrkmen birlikler girecek. Ama kara operasyonunda cihadist รถrgรผtler yer almayacak.
ฤฐKฤฐ HEDEF VAR
Hedef, IลฤฐD’in bu bรถlgeden atฤฑlmasฤฑ olacak. ฤฐkinci bir hedef ise IลฤฐD’den boลalan ve Tรผrkiye aรงฤฑsฤฑndan stratejik รถnemi haiz olan bรถlgeye bir oldubittiye getirip PYD’nin girmesinin รถnlenmesi olacak.
Cerablus, Tรผrkiye’nin Suriye’nin iรง bรถlgeleriyle, Tรผrkmenlerle, Araplarla irtibatฤฑnฤฑ saฤladฤฑฤฤฑ stratejik bir mevki. Cerablus’un IลฤฐD’den temizlenip PYD’nin eline geรงmesi de รถnlenmek suretiyle, bir anlamda fiilen tampon bรถlge iลlevini gรถrecek.
Ayrฤฑca ABD, IลฤฐD’e karลฤฑ PYD dฤฑลฤฑnda operasyonel gรผcรผ olan ama cihadist olmayan Arap, Tรผrkmen ve Kรผrt birliklerle รงalฤฑลmฤฑล olacak.
Bรผyรผk bir operasyon geliyor. Ama hemen uyarayฤฑm, bu operasyon Cerablus’ta ve IลฤฐD’e karลฤฑ olacak.”







