Türkiye yine "kırılgan üçlü" içinde sayıldı

Türkiye yine "kırılgan üçlü" içinde sayıldı

Bank of America Merrill Lynch'in 68 ülkeyi kapsayan altı aylık gelişen piyasalar değerlendirmesine göre Güney Afirka, Brezilya ve Türkiye “kırılgan üçlü”yü oluşturuyor.

A+A-

Bank of America Merrill Lynch'in 68 ülkeyi kapsayan altı aylık gelişen piyasalar değerlendirmesine göre Çin ve Rusya en sağlam ülkeler olurken, Güney Afirka, Brezilya ve Türkiye “kırılgan üçlü”yü oluşturuyor.

bloomberghat'de yer alan habere göre, Bahreyn, Belarus, Gabon, Mozambik ve Umman yapılan değerlendirmede 68 ülke arasında en alt sırada yer aldı.

Rusya öne çıkan 10 önemli gelişen piyasa arasında yer alırken, gelişen piyasalar arasında en az kamu borcuna sahip olduğunun altı çizildi. Değerlendirmede Rusya'nın en düşük iç ve dış özel sektör borcuna sahip olduğu belirtildi.

68 ekonomi arasında en az korunmasız piyasanın Tayvan olduğu ifade edilen BofAML değerlendirmesinde Bulgaristan ve İsrail'in de güçlü olduğu belirtildi.

Güney Afrika'ya ilişkin stagflasyona dikkat çekilen değerlendirmede ikiz açığa ve sektörlerdeki yüksek açığa vurgu yapıldı.

Türkiye'nin önemli gelişen piyasalar arasında sondan ikinci sırada yer aldığı değerlendirmede enflasyon ve yüzde 100'ün üzerindeki kredi/mevduat rasyosuna işaret edildi.

Dış likidite ve borçlanma göstergelerinin de endişe verici olduğu söyleyen değerlendirmede GSYİH artışının ve mali pozisyonun güçlü seyrini koruduğu dile getirildi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.