Türkiye'de 4 bin 300 IŞİD üyesi var

Türkiye'de 4 bin 300 IŞİD üyesi var

IŞİD'in Türkiye'deki faaliyetlerine ilişkin rapor Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündeminde.

A+A-

IŞİD'in Türkiye'deki faaliyetlerine ilişkin rapor Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündeminde.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul milletvekili Eren Erdem, Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı’nın tüm şehirlere gönderdiği, IŞİD'in Türkiye'deki faaliyetleri konusundaki raporu TBMM’ye taşıdı.

Eren Erdem, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yazılı cevaplaması için verdiği soru önergesinde şu bilgileri hatırlattı:

“Yazılı ve görsel medyada, İstihbarat Daire Başkanlığı’nın 81 ile IŞİD'in Türkiye'deki faaliyetleri konusunda bir rapor gönderdiği ve bu raporda Türkiye'de 4 bin 300 terör örgütü IŞİD mensubunun bulunduğu ve bunlardan 200'ünün harekete geçtiği iddiaları yer almaktadır.”

Erdem bu çerçevede Davutoğlu’na şunları sordu:

“Bahsi geçen iddialar doğru mudur? Hükûmetinizin bu anlamda önleyici herhangi bir çalışması söz konusu mudur? Yoksa yine IŞİD yapılanması ve faaliyetlerine sessiz mi kalınacaktır?

Ankara katliamı öncesinde olduğu gibi bahsi geçen listede, yakınen takip edilen ve telefonları dinlenilen ancak eyleme geçmediği için gözaltına alınmayan kişiler var mıdır?

Gümrük kapısında görevli bir emniyet müdürünün sınırda IŞİD teröristlerinin bomba yapmak için malzeme aldığı, emniyetin de malzemelerle birlikte teröristleri gözaltına aldığı ancak daha sonra talimatla bir teröristlerin serbest bırakılıp malzemelerin iade edildiği iddiaları doğru mudur?

Rusya’nın Suriye Büyükelçisi Riyad Haddad’ın Türkiye sınırından teröristlerin rahatlıkla Suriye’ye geçebildiğine yönelik iddiaları hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bahsi geçen iddialarda yer alan uyuyan hücrelere IŞİD tarafından maaş bağlandığı ve örgütsel eğitimlerini Türkiye'de aldıkları bilgisi doğru mudur? Teröristlerin ülkemizde eğitim kampı kurup bomba ve silah eğitimi verecek kadar yapılanmasının sorumlusu kimdir?" 

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.