Türkiye'de 50 yaş ve üzerindekilerin aşılanmasına başlandı

Türkiye'de 50 yaş ve üzerindekilerin aşılanmasına başlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında 14 Ocak'ta başlayan aşılama kampanyasında sıranın bugün itibarıyla 50 yaş üzeri kişilere geldiğini duyurdu.

A+A-

Fahrettin Koca, Twitter'dan paylaştığı mesajda "Aşı ile salgının etkisini gündemimizden çıkaracağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaklaşık 4 saat süren Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Covid-19 pandemisi ile mücadelede yeni düzenlemeleri açıklamıştı.

İçişleri Bakanlığı da kademeli normalleşme kapsamında devreye girecek düzenlemeleri bir genelge ile kamuoyuna duyurmuştu.

Türkiye'de 2 Nisan'a kadar Çin merkezli Sinovac şirketinin ürettiği CoronaVac aşısı kullanılıyordu.

Aşılama kampanyasında Nisan ayından bu yana Pfizer-BioNTech ortaklığıyla geliştirilen aşı da kullanılıyor.

MHRS: Aşı randevu sistemi nasıl çalışıyor?

Aşı randevuları, Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS) sistemi üzerinden alınabiliyor.

MHRS sistemi, aşı sırası gelen ve kriterlere uyan vatandaşların e-Nabız üzerinden eriştikleri ve aşı randevularını alabildikleri bir platform.

Sisteme hem MHRS'nin internet sitesi, hem de mobil uygulamasından ulaşılabiliyor. Randevu almak için üyelik gerekiyor. Üyelik bilgilerini girenler, kimlik numarası ve şifreleri ile hastane ve doktor seçimi yaparak aşı randevularını alabiliyor.

ALO182 hattından telefonla da aşı randevu almak mümkün.

Randevu bilgileri, e-Nabız ve cep telefonuna gönderilen kısa mesaj üzerinden kişiye bildiriliyor.

Aşı sayısı 29 milyonu aştı

Sağlık Bakanlığı'nın Covid verilerine ilişkin bilgilendirme yaptığı "https://covid19asi.saglik.gov.tr" adresinde yer alan aşılama sayılarına göre, 1 Haziran itibarıyla yapılan aşı sayısı 29 milyon 233 bini aştı.

Birinci doz aşıyı olanların sayısı 16 milyon 655 bini, ikinci doz aşının da uygulandığı kişi sayısı 12 milyon 577 bini geçti.