Mayฤฑs ayฤฑnda 700 baz puan seviyesinde olan Tรผrkiye’nin CDS‘i son altฤฑ ayda yaklaลฤฑk 350 baz puan gerileyerek 350 baz puan seviyesinin altฤฑna indi.
TCMB Baลkanฤฑ Hafize Gaye Erkan’ฤฑn son Enflasyon Raporu sunumundaki ifadelerinin enflasyonla mรผcadele konusundaki kararlฤฑlฤฑฤฤฑ ortaya koymasฤฑyla Tรผrkiye’nin CDS’indeki gerileme yeniden hฤฑz kazanarak 3 Kasฤฑm Cuma gรผnรผ 365 baz puan civarฤฑna inmiลti. Gerileme eฤilimini sรผrdรผren CDS bugรผn de 348,2 baz puanda bulunuyor.
Tรผrkiye’nin risk primi Mayฤฑs ayฤฑnda 700 baz puanฤฑn รผzerine รงฤฑkarak Ekim 2022’den bu yana en yรผksek seviyeye รงฤฑkmฤฑลtฤฑ.
Tรผrkiye’de cumhurbaลkanlฤฑฤฤฑ seรงimlerinin ikinci turu yaklaลฤฑrken kur ve risk primi tarafฤฑndaki hareketli seyir yeni eลiklerin aลฤฑlmasฤฑna neden olmuล, hafta baลฤฑnda bankalararasฤฑ piyasadaย Dolar/TLย ilk kez 20 seviyesinin รผzerini gรถrรผrken, Tรผrkiye’nin risk primi de bir eลiฤin daha รผzerine yรผkselmiลti.







