Türkiye'ye kara para uyarısı

Türkiye'ye kara para uyarısı

OECD bünyesinde karapara ile mücadele için kurulan Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Genel Kurulu Paris'te yaptığı toplantıda Türkiye'nin kara para ile mücadelede eksikliklerinin sürdüğüne karar verdi

A+A-

OECD bünyesinde karapara ile mücadele için kurulan Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Genel Kurulu Paris'te yaptığı toplantıda Türkiye'nin kara para ile mücadelede eksikliklerinin sürdüğüne karar verdi.

Üye ülkelerin terörizmin finansmanı ve karaparayla mücadele konusundaki eksikliklerinin değerlendirildiği kurulda Türkiye kara listeye girmedi, ancak kaydettiği iyileşmeye rağmen gri liste olarak nitelenen "işbirliği yapmayan" ülkeler arasında yer aldı.

FATF, Türkiye'ye teröre destek veren kişilerin banka hesaplarının dondurulmasına ilişkin yasal düzenlemeyi uygulamaya geçirme çağrısı yaptı. Kenya ve Tanzanya ise Paris'teki genel kurulda gri listeden çıkan iki ülke oldu.

FATF Türkiye ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Son dönemde alınan mahkeme kararlarının da gösterdiği gibi Türkiye terörizmin finansmanı ile mücadele (CFT) rejiminde önemli iyileştirmeler yaptı. Türkiye'nin terörün finansmanının cezalandırılmasına ilişkin FATF standartlarına büyük ölçüde uyum sağlamasını memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak, Türkiye'nin terörist varlıkların tespit edilmesine ve dondurulmasına ilişkin BM Güvenlik Konseyi 1267 ve 1373 maddeli kararlarına ilişkin yasal çerçeveye uyumda bazı endişeler devam ediyor. FATF, Türkiye'yi bu stratejik eksikliklerini gidermesi ve eylem planını uygulama sürecine devam etmesi için teşvik ediyor."

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.