ABD eski Hazine Bakanฤฑ Lawrence Summers, hรผkรผmetlerin enflasyonu teลvik etmeksizin dรผลรผndรผklerinden daha fazlasฤฑnฤฑ harcayabileceฤini savunan modern para teorisinin destekรงilerini, bu tรผr bir dรผลรผncenin Tรผrkiye’de yarattฤฑฤฤฑnฤฑ belirttiฤi sฤฑkฤฑntฤฑlara bakmaya รงaฤฤฑrdฤฑ.
Summers, Bloomberg Televizyonu’nun David Westin ile yaptฤฑฤฤฑ “Wall Street Week” programฤฑnda Tรผrkiye’de modern para teorisininin uygulandฤฑฤฤฑnฤฑ ancak ลimdiye kadar pek iลe yaramadฤฑฤฤฑnฤฑ savundu.
Summers, TCMB‘nin merkez bankasฤฑnฤฑn faiz oranlarฤฑnda ลok bir indirim yapmasฤฑndan saatler sonra konuลtu.
Summers, “Umarฤฑm Amerika Birleลik Devletleri’ndeki modern para teorisinin yanlฤฑล yรถnlendirilmiล destekรงileri izliyordur” dedi.







