Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

TรœSฤฐAD: CumhurbaลŸkanฤฑ kutuplaลŸmayฤฑ รงรถzebilir

TรœSฤฐAD Yรถnetim Kurulu BaลŸkanฤฑ Haluk Dinรงer, toplumda son yฤฑllarda oluลŸan aฤŸฤฑr kutuplaลŸmanฤฑn, รผlkeye zarar verebileceฤŸinden kaygฤฑ duyduklarฤฑnฤฑ belirterek, CumhurbaลŸkanฤฑ Tayyip ErdoฤŸan'ฤฑn kutuplaลŸmanฤฑn bertaraf edilmesinde รถnemli bir rol รผstlenebileceฤŸine i
TรœSฤฐAD: CumhurbaลŸkanฤฑ kutuplaลŸmayฤฑ รงรถzebilir Borsatek

Tรผrk Sanayicileri ve ฤฐลŸadamlarฤฑ DerneฤŸi (TรœSฤฐAD) Yรถnetim Kurulu BaลŸkanฤฑ Haluk Dinรงer, toplumda son yฤฑllarda oluลŸan aฤŸฤฑr kutuplaลŸmanฤฑn, รผlkeye zarar verebileceฤŸinden kaygฤฑ duyduklarฤฑnฤฑ belirterek, CumhurbaลŸkanฤฑ Tayyip ErdoฤŸan’ฤฑn kutuplaลŸmanฤฑn bertaraf edilmesinde รถnemli bir rol รผstlenebileceฤŸine inandฤฑklarฤฑnฤฑ sรถyledi.

TรœSฤฐAD Yรผksek ฤฐstiลŸare Konseyi toplantฤฑsฤฑnda konuลŸan Dinรงer, “ฤฐรงinde bulunduฤŸumuz kutuplaลŸma ortamฤฑ, tรผm politika รถnerilerini, olumlu bekleyiลŸleri, kalkฤฑnma politikalarฤฑnฤฑ anlamsฤฑz kฤฑlacak, reform alanฤฑnฤฑ sฤฑnฤฑrlayacak ve toplumda kardeลŸlik ve gรผven duygularฤฑnฤฑ zedeleyecek bir aลŸamaya kesinlikle gelmemelidir” dedi ve ekledi:

“KutuplaลŸmanฤฑn bertarafฤฑ konusunda, eฤŸer somut bir ilerleme kaydedemezsek, รผzerinde รถnemli uzlaลŸmalar gerektiren reform alanlarฤฑnda, รถrneฤŸin รงรถzรผm sรผrecinde, รถrneฤŸin yeni anayasada yol alamayฤฑz diye dรผลŸรผnรผyoruz. ฤฐลŸte tam bu noktada Sayฤฑn CumhurbaลŸkanฤฑm, halk tarafฤฑndan seรงilmiลŸ ilk cumhurbaลŸkanฤฑ olmanฤฑz nedeniyle, kutuplaลŸmanฤฑn bertarafฤฑnda รงok รถnemli bir rol รผstlenebileceฤŸinize inanฤฑyoruz.”

Dinรงer, “UzlaลŸtฤฑrmacฤฑ bir tutum ile sadece gelecek hedeflerine kilitlenerek, devletin kurumlarฤฑ, siyasi partiler ve her tรผrlรผ toplum kesimi arasฤฑnda, yeni bir toplumsal mutabakatฤฑn oluลŸturulmasฤฑnda รถncรผlรผk edebileceฤŸinize inanฤฑyoruz” diye konuลŸtu.

Dinรงer, Kรผrt sorununa yรถnelik รงรถzรผm sรผrecinin de sonuca baฤŸlanmasฤฑnฤฑ Tรผrkiye’nin geleceฤŸi aรงฤฑsฤฑndan รถnemsediklerini belirterek; รถzellikle ana muhalefetin, bu sรผrecin dฤฑลŸฤฑnda kalmasฤฑnฤฑ sรผrecin saฤŸlฤฑฤŸฤฑ aรงฤฑsฤฑndan riskli bulduklarฤฑnฤฑ belirtti.

Saha araลŸtฤฑrmalarฤฑnฤฑn, vatandaลŸlarฤฑn hukuk sistemine yeteri kadar gรผveni olmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ gรถsterdiฤŸini belirten Dinรงer, ลŸรถyle devam etti:

“Bu รงerรงevede, yargฤฑ reformunun ivedilikle ele alฤฑnmasฤฑ, รผzerinde รงalฤฑลŸฤฑlan yargฤฑ reformu stratejisinin sรผratle hayata geรงirilmesi ve evrensel standartlarda tarafsฤฑz ve baฤŸฤฑmsฤฑz bir yargฤฑ erkinin oluลŸturulmasฤฑnฤฑ ลŸart gรถrรผyoruz.”

ร‡รถzรผm sรผrecinin ekonomik ayaฤŸฤฑna sahip รงฤฑkacaฤŸฤฑz

TรœSฤฐAD’ฤฑn sรผrecin ekonomik ayaฤŸฤฑna sahip รงฤฑkacaฤŸฤฑnฤฑ aรงฤฑkรงa belirttiฤŸini hatฤฑrlatan Dinรงer, “Bu kararlฤฑlฤฑฤŸฤฑmฤฑz รงerรงevesinde, 6 Kasฤฑm’da, ilk olarak Cizre’de duyurduฤŸumuz TรœSฤฐAD DoฤŸu ve GรผneydoฤŸu Anadolu Yatฤฑrฤฑmcฤฑ ve DanฤฑลŸma Konseyi’nin 3.toplantฤฑsฤฑnฤฑ geniลŸ bir katฤฑlฤฑmla bu kez Van’da gerรงekleลŸtireceฤŸiz” dedi.

Sanayinin ekonomi iรงindeki payฤฑnฤฑn, son on beลŸ yฤฑlda olaฤŸanรผstรผ gerilediฤŸini ve yฤฑl sonunda 2015-2018 dรถnemini kapsayan bir yeni sanayi stratejisi yรผrรผrlรผฤŸe gireceฤŸini kaydeden Dinรงer, ลŸunlarฤฑ sรถyledi:

“Sanayi stratejisi belgesinin, en yรผksek katฤฑlฤฑmla, 2014-2018 Bilgi Toplumu Stratejisi ve Eylem Planฤฑ’nฤฑ da dikkate alฤฑnarak ve 2023 hedeflerini yakalayacak ลŸekilde hazฤฑrlanmasฤฑnฤฑ bekliyoruz.”

Hukuk devleti “Paralel Yapฤฑ”nฤฑn oluลŸmasฤฑna izin vermemeli

Toplantฤฑda konuลŸan TรœSฤฐAD Yรผksek ฤฐstiลŸare Konseyi BaลŸkanฤฑ Erkut YรผcaoฤŸlu da, devlet yรถnetiminin hiรง bir gรผcรผn vesayeti altฤฑnda olmamasฤฑ gerektiฤŸine dikkat รงekerek, ลŸunlarฤฑ sรถyledi:

“Bir hukuk devletinin, kendi iรงinde, yaygฤฑn deyiลŸle bir “paralel devletin” oluลŸmasฤฑna ve bรถylesi bir yapฤฑnฤฑn hukuku kendi gรผndemi doฤŸrultusunda eฤŸip-bรผkmesine izin vermesi mรผmkรผn deฤŸildir. Aslฤฑnda devlet yรถnetimi hiรง bir gรผcรผn vesayeti altฤฑnda olmamalฤฑdฤฑr.”

YรผcaoฤŸlu, hukuk devletinin olmazsa olmaz bir boyutunun devletin tรผm vatandaลŸlarฤฑna hukuk gรผvencesi vermesi olduฤŸunu belirtti.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.812246.82330.02%
EURO 53.532253.62530.03%
JAPON YENฤฐ 3.4443.4530.12%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.238658.27420%
STERLฤฐN 62.529962.57540.02%
ร‡ฤฐN YUANI 6.89916.90090.02%
RUS RUBLESฤฐ 0.60470.60630.01%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 63658.97 1.2369%
Ethereum 1790.87 1.0632%
Tether USDt 1.00 -0.0129%
BNB 591.97 3.3447%
Solana 82.10 0.9412%
USDC 1.00 -0.0036%
XRP 1.16 0.6024%
Dogecoin 0.08 1.1937%
Toncoin 1.77 0.5121%
Cardano 0.19 -2.0781%
Shiba Inu 0.00 -0.1689%
Avalanche 6.91 -0.1359%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam