Tuskon "ananas"ı iade etti

Tuskon "ananas"ı iade etti

Gülen'e yakınlığı ile bilinen TUSKON, Başbakan Erdoğan'ın "ananas hediyesi" ifadesi için "iddia sahibine iade ediyoruz" açıklaması yaptı

A+A-

 

 

Başbakan Erdoğan'ın Gülen Cemaati'ni eleştirdiği bir konuşmasında kullandığı ve Gülen'in de internet sitelerine sızdırılan bir konuşmasında geçen "ananas" konusunda Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen iş örgütü Tuskon'dan sert bir açıklama yapıldı. Tuskon, bu kavramın kullanılmasından duyduğu rahatsızlığı "...bunların alaya alınmasını ve arkasında başka şeyler varmış iması ile topluma lanse edilmesini reddediyor ve iddia sahiplerine iade ediyoruz." dedi

TUSKON'UN YAZILI AÇIKLAMASI

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON), çatısı altında faaliyet gösteren 7 federasyon, 212 dernek, bu derneklere üye 54.000’den fazla işadamı ve bu işadamlarının temsil ettiği 140.000’den fazla şirket ile ülkemizin büyük ve yaygın iş dünyası sivil toplum kuruluşlarından birisidir. Kuruluş amaçlarımızdan en önemlisi müteşebbislerimizin farklı ve yeni dış pazarlara açılmalarını desteklemek suretiyle Türk iş dünyasına hizmet etmektir.

TUSKON’un organize ettiği Ticaret Köprüsü etkinliklerinde 8 yılda 30 milyar dolarlık iş bağlantısı yapıldığı tahmin edilmektedir. 2006-2013 yılları arasında 19 kere düzenlenen Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü etkinliklerinde 40 bin yerli ve 140 ülkeden 30 bin yabancı olmak üzere toplam 70 bin işadamı ticaret ve yatırım yapmak için bir araya gelmiştir. T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, T.C. Dışişleri Bakanlığı’yla işbirliği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) desteğiyle gerçekleştirilen Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü programları Afrika, Avrasya, Asya-Pasifik, Avrupa, Ortadoğu, Latin Amerika ve Kuzey Amerika bölgelerindeki tüm sektörlerden işadamlarının bir araya gelmelerine vesile olmuştur.

Sadece TUSKON üyeleri değil Türk müteşebbislerinin tamamına Afrika gibi potansiyel pazarlara açılmalarında yardımcı olmamızı başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere devlet büyüklerimizin bugüne kadar bize tavsiye ettikleri kamuoyunca bilinen bir gerçektir.

Ticaret köprülerinde insanları buluşturduğumuz gibi, iş dünyamızın seçkin simalarıyla görüşmek, onlara farklı ülkelerdeki iş fırsatları hakkında bilgi vermek ve ilgi duyanlara yardımcı olmak bir iş dünyası STK’sı olan TUSKON’un görevleri arasındadır. Bu çerçevede ülkemizin önde gelen işadamlarına Afrika ülkelerindeki çalışmalarında destek olmamız son derece doğaldır. Yapılan çalışmaların eleştirilmesi ve karalama kampanyasına dönüştürülmesi mi yoksa alkışlanması mı gerektiğini kamuoyunun vicdanına sunuyoruz.
 

Takdir edilecekken eleştirilmekten esef duyuyoruz

Uganda’nın İstanbul Fahri Konsolosu da olan Genel Sekreterimiz Dr. Mustafa Günay’ın, TUSKON üyesi olan veya olmayan Türk işadamlarının Uganda’da ticaret ve yatırım yapmaları için yürüttüğü faaliyetler görevlerinin gereğidir. Uganda'da ihale edilecek petrol rafinerisi işini Türk şirketlerinin alması için yaptığı çalışmanın takdir edileceği yerde, başka mecralara çekilerek eleştirilmesinden esef duyuyoruz.

Hediyeleşmek Anadolu insanının gelenek, göreneği ve karakteristik özelliğidir. Bu çerçevede, Uganda’da yetişen lezzetli ve dünyaca meşhur ananas meyvesi zaman zaman iş dünyası, protokol ve medya mensuplarına hediye edilmiştir. Muhatapları da mektup yazma inceliği göstererek teşekkür etmişlerdir. Bunların alaya alınmasını ve arkasında başka şeyler varmış iması ile topluma lanse edilmesini reddediyor ve iddia sahiplerine iade ediyoruz.
Ayrıca, insanlarımızın dostluk ve birliktelik duygularının pekiştirilmesine hizmet eden bir muharrem iftarı programına Türkiye’nin büyük şirketlerinin sponsorluk desteğinde bulunmalarına vesile olmayı önemsiyoruz.
 

İtibarsızlaştırma kampanyalarını kınıyoruz

İnsanımızın eğitim yoluyla dünyaya açılmasını teşvik ettiği gibi iş adamlarımızın da farklı coğrafyalarda ticaret ve yatırım yapmasını tavsiye eden Muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi ile Genel Sekreterimiz Dr. Mustafa Günay’ın bu konularda görüşme yapmasının farklı yönlere çekilmesini; bu görüşmenin hukuka aykırı ve yasadışı bir şekilde dinlenmesini ve görüşmelerin içeriğinin bazı basın yayın organları ve sosyal medyaya servis edilerek kişilerin iftira ve itibarsızlaştırma kampanyasına maruz bırakılmasını kınıyoruz. 

Mezkur konularla ilgili yasal girişimlerde bulunduğumuzu ve bulunmaya devam edeceğimizi, Türk iş dünyasına en güzel şekilde hizmet etmeyi sürdüreceğimizi kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.