Tütün dükkanları Bitcoin satabilecek

Tütün dükkanları Bitcoin satabilecek

Fransız tütün dükkanları gelecek yıldan itibaren küçük miktarlarda Bitcoin satabilecek.

A+A-

Yerel haber ajansı Europe 1’de yer alan habere göre Fransız tütün dükkanları gelecek yıldan itibaren küçük miktarlarda Bitcoin satabilecek.

kriptoparahaber sitesinde yer alan, Europe 1 ajansı kaynaklı habere göre geçtiğimiz hafta imzalanan anlaşmanın bir sonucu olarak Fransız Tütün Dükkanları Federasyonu, Fransa Merkez Bankası’ndan Bitcoin satmak için izin aldı.

1 Ocak 2019’dan itibaren, ülke çapında 27.000’i bulan tütün dükkanından 3.000 ila 4.000 arasında tütün mağazası, müşterilerinin Bitcoin edinmesini sağlayan bir yazılımla donatılacak. Kalan işletmelerin de önümüzdeki yıllarda aynı yazılımla donatılması ve satılan kripto paraya karşılık 50, 100 veya 250 avroya denk bir değer elde etmesi bekleniyor.

Fransız medyası Europe 1’de yer alan haberlere göre düzenleyiciler,Fransız Tütün Dükkanları Federasyonu’nun taleplerini kabul etti. Vatandaşların kripto para konusundaki büyük ilgileri göz önünde bulundurulduğunda bu adımın tüketicilerin taleplerini tatmin edeceği bekleniyor.

Görünüşe göre, Fransız hükümeti birkaç yıl içinde sigara fiyatını 10 avroya kadar çıkarmayı hedefliyor.

Tütün dükkanı sahipleri, daha önce hükümeti, sigara vergisinden elde edilen geliri azaltacak bir grevle tehdit etmişti. Yeni kripto hamlesi, barışı sağlamada yardımcı olacak gibi görünüyor.

Etiketler : ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.