Twitch Türkiye abonelik fiyatları düşüyor

Twitch Türkiye abonelik fiyatları düşüyor

Twitch'in uzun bir süredir beklenen Türkiye hamlesi nihayet duyuruldu. Yapılan resmi açıklamalara göre Twitch'te bu hafta itibarıyla abonelik ücretlerinde yerel fiyatlandırma dönemi başlıyor.

A+A-

20 Mayıs'ta start verecek olan yeni uygulamaya göre kanal abonelik ücretleri artık sadece 9,90 TL olacak.

Twitch yerel fiyatlandırma politikasına ilk olarak geçtiğimiz aylarda Brezilya'da başlamıştı. Şirketin yaptığı açıklamaya göre Brezilya'daki ilk testler çok olumlu sonuçlar vermiş. Abone başına kazanılan ücretler azalıyor olsa da toplam abone sayılarının ciddi anlamda artış gösterdiği ve dolayısıyla yayıncının toplam kazancının da arttığı belirtiliyor. Twitch yerel fiyatlandırma uygulamasının bu anlamda hem yayıncı hem de seyirci için çok önemli olacağını düşünüyor.

İlginizi ÇekebilirAvatar 140 TL değerinde 5 farklı oyun Amazon Prime'da ücretsiz

Donanımhaber'in haberine göre yeni yerel fiyatlandırma politikası 20 Mayıs itibarıyla Türkiye'yle birlikte Meksika'da da başlayacak. Türkiye'de 9,90 TL (1,20 dolar), Meksika'da ise 48 peso (2,41 dolar) olarak uygulanacak. Twitch önümüzdeki süreçte benzer yerel fiyatlandırmaların Asya, Orta Doğu, Latin Amerika, Afrika ve Avrupa'daki diğer bazı ülkelere de geleceğini duyurdu.

Amazon Prime'ın gelişi Twitch Türkiye'yi hareketlendirmişti

Türkiye şu anda Twitch'in en canlı ve en hızlı şekilde büyüdüğü ülkelerden birisi. Türkiye'nin ünlü yayıncıları Twitch'in İngilizce yayın yapan global yayıncılarıyla yarışacak seviyede seyirci çekmeyi başarıyor. Diğer taraftan geçtiğimiz Mart ayında, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve yayıncı Pqueen'in birlikte gerçekleştirdiği yayın 300 binin üzerinde anlık seyirciye ulaşarak Twitch'in o anda en çok izlenen yayını olmuştu.

Amazon Prime'ın geçtiğimiz yıl Türkiye'ye giriş yapması da Twitch Türkiye'nin büyümesine önemli katkıda bulundu. 7,90 TL'lik Prime üyeliğiyle istenilen herhangi bir kanalda abonelik alınabiliyor. Bunun ardından Türkiye'deki yayıncıların abonelik sayıları ciddi anlamda artış göstermişti.

Twitch şimdi yerel fiyatlandırma uygulamasına geçerek Türkiye'deki en önemli hamlesine imza atıyor. Yeni fiyatlandırma politikasının hem yayıncılar hem de seyirciler tarafından çok olumlu karşılanacağını tahmin ediyoruz.

Etiketler : , ,