Twitter ofis açmayacak, Türkçe destek verecek

Twitter ofis açmayacak, Türkçe destek verecek

Twitter ile BTK arasında devam eden görüşmelerde bazı ilerlemeler sağlandı. Şirket Türkiye'de ofis açmayacak ancak muhataplık sorunu ortadan kaldırmaya dönük canlı Türkçe destek verecek

A+A-

Twitter ile hükümet ve BTK arasındaki sorunlar kısmen de olsa çözülüyor.  Hükümetin temsilcilik açmasını ve Türkiye'de vergi mükellefi olmasını istediği Twitter, mahkemeler tarafından alınacak kararlarda daha hassas davranacak.

Henüz konu ile ilgili resmi açıklama yapılmasa da Twitter'ın Türkiye'deki kullanıcılar için Türkçe canlı destek hattı kurmayı kabul ettiği ve böylece muhataplık sorununun tam olarak çözüleceği ileri sürülüyor.

BTK Başkanı Tayfun Acarer başkanlığında dün İrlanda'nın başkenti Dublin'de bir araya gelen ve bugün devam eden görüşmelerde Twitter yöneticileriyle Nisan ayından bu yana geçen gelişmeler ele alındı.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), çeşitli kullanıcıların hesaplarının askıya alınması yönünde farklı mahkemelerden alınmış kararları dikkate almadığı gerekçesiyle, Twitter'a erişimi Mart ayında engellemişti.

Anayasa Mahkemesi'nin, anayasada yer alan ifade özgürlüğünün ihlal edildiği gerekçesiyle, Nisan ayı başında söz konusu kararın iptal edilmesine yönelik karar aldı; ardından erişim engeli kaldırılmıştı.

Bunun ardından Nisan ayında Türkiye'ye gelen Twitter'ın Başkan Yardımcısı Colin Crowell, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika Direktörü Sinead McSweeney ve hukuktan sorumlu direktörü Anthony Nieto'dan oluşan Twitter heyeti Başbakanlık, Ulaştırma Bakanlığı, BTK ve TİB gibi kurumların yetkilileriyle görüşmeler yapmıştı.

Nisan ayındaki görüşmelerde olduğu gibi toplantıların olumlu geçtiğini ve işbirliğinin güçlendirilmesinin kararlaştırıldığını kaydeden bir yetkili, "Twitter Türkiye'deki kullanıcılara destek vermek amacıyla kısa sürede bir canlı destek hattı kuracak. Bu bizim açımızdan son derece olumlu bir adım. Çünkü kullanıcıların kişilik haklarının ihlali gibi konularda sorun yaşaması halinde bu şikayeti hızlı şekilde değerlendirilecek. Kimi zaman mahkeme kararına bile gerek kalmayacak" dedi.

Yetkili, Nisan ayından sonra Twitter yönetiminin Türkiye'deki mahkeme kararlarını hızlı bir şekilde uyguladığına vurgu yaparak, bu oranın yüzde 70'lere yaklaştığını bildirdi ve, "Bundan sonra da mahkeme kararlarına çok daha hassas yaklaşılacak. Türkiye'nin taleplerinin karşılanması açısından önemli gelişmeler kaydedildi" dedi.

Türkiye bu adımlarla birlikte Twitter ile daha önce yaşadığı en büyük sorun olarak dile getirilen "muhataplık" sorunun aşıldığının altını çizen aynı yetkili, "Sorunlar artık masaya yatırılıyor ve sonuç alınıyor" diye konuştu.

Yetkili, Twitter'ın Türkiye'de ofis açma konusunun da gündeme geldiğini ancak şu anda alınmış somut bir karar bulunmadığını bildirdi.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.