Twitter'ın 2 numarası BTK'da

Twitter'ın 2 numarası BTK'da

Twitter üst düzey yetkilileri, temaslarda bulunmak üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) geldi.

A+A-

Twitter ile AKP arasında devam eden sorunun çözümü için Türkiye'ye gelen Twitter'ın 2 numarası Colin Crowell, temaslarda bulunmak üzere Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuna (BTK) geldi.

Yerel seçimlerden önce ilgili yasalarda yapılan değişiklik sonrası seçime 1 hafta kala Twitter'a ulaşım idare kararla kesilmişti. Ancak seçimden sonra Anayasa Mahkemesi'nin konuyu özgürlükler çerçevesinde değerlendirmesi ve alt mahkeme kararlarını iptal etmesi ile Twitter yeniden kullanıma açılmıştı. 

Hükümet ve ilgili bürokratik kurumlar Twitter'ı vergi vermemek ve mahkeme kararlarına uymamakla suçluyor. Twitter kaynakları ise, tüm kullanıcılara ait IP numaralarının istendiğinin ve bunun politikalarına uygun olmadığını belirtiyor. 

Tüm bu konuları görüşmek için Türkiye'ye gelen Twitter’ın uluslararası kamu politikalarından sorumlu başkan yardımcısı Colin Crowell ve beraberindeki heyet, saat 14.00'te BTK binasına ulaştı.

BTK Başkanı Tayfun Acarer, görüşmeye BTK ve Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile belki Başbakanlıktan da bir iki yetkilinin katılacağını belirterek, “Twitter yetkililerinden mahkeme kararlarının uygulanmasını isteyeceğiz" açıklamasında bulunmuştu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.