Fransaโda ลirketin servislerinden biri olan โUberPopโun ceza mahkemelerinde dava edilmesinde teknik hatalar olduฤu yรถnรผndeki baลvurusu, Lรผksemburg merkezli AB Adalet Divanฤฑna taลฤฑndฤฑ. Baลsavcฤฑ Szpunar, Fransaโnฤฑn Uberโe yรถnelik aรงtฤฑฤฤฑ ceza davasฤฑnda, รผye รผlkelerin UberPop gibi yasadฤฑลฤฑ bir biรงimde ulaลtฤฑrma alanฤฑnda faaliyet gรถsterenlere yรถnelik yasaklamalarda ve cezalandฤฑrmalarda bulunabileceฤi gรถrรผลรผnรผ aรงฤฑkladฤฑ.
UberPop hizmetinin ulaลtฤฑrma alanฤฑna girdiฤi ve dijital bir platform olarak veri toplumu hizmeti sayฤฑlmamasฤฑ gerektiฤini belirten Baลsavcฤฑ, Uberโin engellenmesine yรถnelik yasal dรผzenlemelerin AB Komisyonu tarafฤฑndan deฤerlendirilmesinin gereksiz olduฤunu kaydetti.
Baลsavcฤฑnฤฑn gรถrรผลรผnรผn, baฤlayฤฑcฤฑ olmasa da, mahkemenin kararฤฑnฤฑ bรผyรผk รถlรงรผde etkilemesi bekleniyor. Uber, Fransaโda UberPop hizmetiyle faaliyet yรผrรผtรผyor. Bu sistem, mรผลterileri profesyonel sayฤฑlmayan sรผrรผcรผlerin kullandฤฑฤฤฑ araรงlarฤฑ ile buluลturuyor. Fransa yasalarฤฑ lisanslฤฑ olmayan sรผrรผcรผlerin taksi hizmetleri sunmalarฤฑna izin vermiyor. Uber ise Fransaโnฤฑn uygulamayฤฑ yasaklamaya yรถnelik gerรงekleลtirdiฤi dรผzenlemelerin AB hukukuna uygun olmadฤฑฤฤฑnฤฑ iddia ediyor.







