UBS'ye 545 milyon ceza

UBS'ye 545 milyon ceza

UBS ABD'de döviz piyasasında manipülasyon yaptığı iddiaları hakkındaki soruşturmanın kapanması için ABD devletine 545 milyon dolar ödeyeceğini açıkladı.

A+A-

İsviçreli banka UBS ABD'de döviz piyasasında manipülasyon yaptığı iddiaları hakkındaki soruşturmanın kapanması için ABD devletine 545 milyon dolar ödeyeceğini açıkladı.

ABD Adalet Bakanlığı, döviz piyasasında manipülasyon soruşturmasında incelenen diğer bankalar hakkındaki kararların bugün TSİ 17:00'da açıklanacağını belirtti.

Günde yaklaşık 5 trilyon dolar tutarında işlem yapılan döviz piyasasında manipülasyon iddialarını araştıran ABD'li ve İngiliz yetkililerin UBS'in de aralarında bulunduğu beş küresel bankayı milyarlarca dolar ödemek zorunda bırakacağı tahmin ediliyor.

UBS, döviz piyasasında yapılan usulsüzlükler hakkında ABD Adalet Bakanlığı'na bilgi veren ilk banka olduğu için adli bir yaptırımla karşı karşıya olmadığını açıkladı.

Soruşturmaya konu diğer bankaların arasında JP Morgan , Citigroup, Barclays ve Royal Bank of Scotland yer alıyor. Bankaların isnat edilen suçlamaları kabul edeceği tahmin ediliyor.

Art arda bir dizi menkul kıymet manipülasyonu soruşturmasının odağında yer alan bankanın ödeyeceği tutarın beklentilerin altında kalmasının ardından hisseler yüzde 3'ün üzerinde yükselerek altı buçuk yılın en yüksek seviyesini gördü.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.