Üç aracı kurum 25 Mart'ta iki hisse için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Üç aracı kurum 25 Mart'ta iki hisse için hedef fiyat ve tavsiyesini açıkladı

Üç aracı kurum LOGO-Logo Yazılım ve TKNSA-Teknosa hisseleri için hedef fiyat açıkladı

A+A-

Alnus Yatırım, Deniz Yatırım ve Garanti Yatırım, Logo Yazılım ve Teknosa hisseleri için hedef fiyat ve tavsiyelerini revize etti.

* Alnus Yatırım, LOGO-Logo Yazılım için hedef fiyatını 102,00 TL, tavsiyesini nötr olarak belirledi

Logo Yazılım

LOGO’nun, 2023/12 dönemi finansallarını incelediğimizde;

 Şirketin ‘Hasılat’ı; geçen yılın aynı dönemine(2022/12) göre 87,9 Milyon TL’lik(yüzde 3,05) sınırlı artışla 2,97 Milyar TL olurken, ‘Satışların Maliyeti’nde ise; ‘’Hizmet Maliyeti’’ alt kaleminde ortaya çıkan 69,3 Milyon TL’lik azalışın desteği ile 54,9 Milyon TL’lik azalış görülmüştür. Bu kapsamda, şirketin ‘Brüt Kâr’ rakamındaki artış miktarı 142,8 Milyon TL civarında(yüzde 6,26) olmuştur.

 Şirketin ‘Faaliyet Giderleri(Genel Yönetim, Pazarlama, Satış ve Dağıtım, Araştırma ve Geliştirme)’nde ‘’Personel Giderleri’’ndeki artış öncülüğünde 514,2 Milyon TL’lik artış(-) olurken, ‘’Reeskont’’ ve ‘’Kur’’ giderlerinin büyük oranda etkilediği ‘Diğer Net Esas Faaliyet Giderleri’ kalemi de 44,5 Milyon TL artmıştır(-). Bu gelişmeler sonrasında; şirketin ‘Esas Faaliyet Kârı’ 415,9 Milyon TL ve ‘FAVÖK’ tutarı 314,8 Milyon TL civarında azalış göstermiştir.

 Şirketin, ‘’Menkul Kıymet Satış Kârları’’nı içeren ‘Yatırım Faaliyet Gelirleri’; önceki dönemdeki(2022/12) 121,9 Milyon TL’den 117,2 Milyon TL’ye gerilemiştir. ‘Özkaynak Yöntemiyle Değerlenen Yatırımların Zararlarından Paylar’ kalemi ise 3,4 Milyon TL’lik artışla(-) 12,9 Milyon TL civarında gerçekleşmiştir. Büyük oranda ‘’Kur Farklı Gelir/Giderleri’’ ve ‘’Faiz Gelir/Giderleri’’nin farkını
yansıtan ‘Net Finansman Gelirleri’ndeki artış tutarı 167,7 Milyon TL civarında olmuştur. Şirketin ‘Veri Gideri’ geçen yıla göre yatay seyrederken, ‘Dönem Net Kârı’ ise yüzde 56,01 oranında(178,5
Milyon TL) azalışla 140,2 Milyon TL civarında gelmiştir.

 Şirket, Logo Türkiye tarafında; 2023 yılında tek seferlik ve tekrarlayan güçlü artış ve bulut gelirlerde güçlü büyüme yakalarken, yeni müşteri kazanımıyla da büyük ve sadık müşteri bazı genişlemiştir. Logo Total Soft(Romanya) tarafında; Euro bazlı gelirlerde yatay seyir ve Logo Infosoft(Hindistan) tarafında ise; çok güçlü müşteri kazanımı elde etmiştir. Total Soft tarafında, 2023 yılında özel ve kamu sektöründeki yeni proje kazanımlarının beklenenden düşük gerçekleşmesinden ötürü; FAVÖK marjı beklenenden düşük gerçekleşmiştir.

 Şirketin finansal sonuçlarında, normalden yüksek gelir ertelemesi olumsuz yönde etkiye neden olmuştur. Şirketin eLogo müşteri sayısında yüzde 26 oranında artış görülürken, şirket e-Devlet
çözümlerinde lider konumunu sürdürmüştür. Bu segmentteki faturalanan gelirler; SaaS gelirleri(kontör)’ndeki yüzde 93 oranında büyümeden güçlü katkı bulmuştur. Şirketin, yeni büyüme kanalı yaratan fintech servisleri(açık bankacılık, gömülü finans vb.) yüzde 212 oranında büyürken; 2023 yılında e-Logo faturalanan gelirlerin yüzde 2’sini oluşturmuştur. Logo İşbaşı segmentindeki kullanıcı sayısı senelik bazda yüzde 38 oranında artış gösterirken, ARPU(kullanıcı başına ortalama gelir) 653 TL civarında olmuştur.

 Şirketin, 2024 yılı beklentilerini incelediğimizde, Logo Türkiye için(TMS 29 dahil); yüzde 34 UFRS gelir büyümesi, yüzde 15 civarında FAVÖK büyümesi ve yüzde 25 civarında FAVÖK marjı öngörülmekte. Total Soft tarafı için ise; yüzde 11 Euro gelir büyümesi ve yüzde 24’lük FAVÖK marjı öngörülmekte.

 Şirket hisseleri için, 12 aylık hedef fiyatımızı; 102,00 TL ve tavsiyemizi ‘’NÖTR’’ olarak bekliyoruz.

>>SONRAKİ SAYFA: Garanti BBVA Yatırım, Teknosa

Etiketler : , ,
İlgili Haberler