UEFA'nın 6 milyar euroluk destek paketinde sona gelindi

UEFA'nın 6 milyar euroluk destek paketinde sona gelindi

UEFA'nın Avrupa futbolunu destekleyecek 6 milyar euroluk pakette sona yakın olduğu belirtildi.

A+A-

Avrupa futbol otoritesi UEFA, Bloomberg'in konuya yakın kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, pandemiden olumsuz etkilenen Avrupa kulüplerine yönelik hazırladığı 6 milyar euroluk (7 milyar dolar) destek paketinde sona yaklaştı.

Bloomberg HT'nin haberine göre paket bir yıldan fazla stadyumlarını seyircilere kapatmak zorunda kalan kulüplere ve düşen yayıncılık gelirlerine karşı yardım etmek üzere tasarlandı.

Kaynaklara göre UEFA’nın planı içinden 2 milyar eurodan 6 milyar euroya kadar acil fon gelecekteki krizler ve finansal fair play kurallarının etkilerine karşı korumak üzere kılüplerin kullanımına sunulacak. 

Plan kapsamında kulüpler düşük borçlanma faizleriyle fonlara erişebilecek ve mevcut borçlarını beş ile yedi yıl vadede yeniden yapılandırabilecek. Bloomberg nisan ayında UEFA’nın finansman planı için Centricus Asset Management ile görüştüğünü yazmıştı.

UEFA temsilcisi ilk etapta yorum talebine yanıt vermedi.

Bir kaynağa göre UEFA, süper zengin sahipleri olan Chelsea, Manchester City gibi kulüplerin maddi avantaj sağlamalarından kaçınmak için oyuncu maaşlarına da tavan uygulaması getirmeyi planlıyor.