Ukrayna esnek kura geçiyor

Ukrayna esnek kura geçiyor

Ekonomik reformlara hazırlanan Ukrayna, ilk olarak sabit kur rejimini terk ettiğini ve esnek kur sistemine geçtiğini açıkladı

A+A-

Tüm dünyanın gelişmeleri yakından takip ettiği Ukrayna para birimi hryvnia'yı kısmen serbest bırakıyor. Toplumsal olayların ardından yönetimin değiştiği, Ukrayna'da yeni yönetim emonomik reform paketi oluşturacağını açıklamıştı.

Ukrayna Merkez Bankası'ndan bir yetkili, uluslararası bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, sabit kur rejiminin terk edilerek, esnek kur rejimine geçileceğini söyledi. Bankanın uluslararası ilişkilerden sorumlu yetkilisi Sergiy Kruglyk, "Esnek kur politikasında mutabık kaldık... Yönetilen kur rejimi olarak adlandırılan sabit kur rejiminden esnek kura geçtik" dedi.

Ukrayna Merkez Bankası'ndan üst düzeyli bir yetkili merkez bankasının sabit kur rejimini terk ederek esnek kur rejimini benimsediğini söyledi.

Merkez bankasının uluslararası ilişkilerden sorumlu yetkilisi Sergiy Kruglyk, yaptığı açıklamada, "Esnek kur politikasında mutabık kaldık... Yönetilen kur rejimi olarak adlandırılan sabit kur rejiminden esnek kura geçtik" dedi.

Öte yandan hem yönetim değişikliği ve sonrasında ortaya çıkan yeni durum hem de kur politikasındaki değişikliğin ilk sinyalini verdiği ekonomik paket beklentilerine paralel Ukrayna para birimi hryvnia bugün dolar karşısında tarihindeki en düşük seviyeyi gördü. Para biriminin dolar karşısında bu yılki kaybı yüzde 19'a yükseldi.

Bu haber toplam 10499 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.