Ukrayna iflasa doğru gidiyor

Ukrayna iflasa doğru gidiyor

Ukrayna'daki siyasi istikrarsızlığın ekonomiye etkisi büyüyor. Başbakan Azarov'un görevi bırakmasının ardından derinleşen istikrarsızlık nedeniyle 5 yıllık CDS'lerin primi 1.183 puana yükseldi

A+A-

Ukrayna'nın beş yıl vadeli borcunu iflasa karşı sigortalamanın maliyeti, ülkede yaşanan siyasi ve ekonomik istikrarsızlığın borç geri ödeme kabiliyetini etkileyebileceği yönündeki endişelerle dört yılın en yüksek seviyesini gördü.

Markit verilerine göre, Ukrayna'nın beş yıllık kredi iflas takas (CDS) primi bugün 58 baz puan artışla 1,183 baz puana ulaştı.

Ukrayna, Avrupa Birliği ile ticaret anlaşmasını teddetmesinin ardından Rusya'dan 15 milyar dolar yardım almaya çalışıyordu. Ancak Başbakan Mykola Azarov'un görevini bırakmasının ardından Rusya mali yardımı askıya aldı.

Ülkenin bir yıllık CDS'leri ise dün 1,400 baz puana yakın seviyeden kapanarak yakın zamanda temerrüte düşülebileceğine dair oluşan endişeleri yansıttı.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.