Ukrayna'da anlaşma sağlandı

Ukrayna'da anlaşma sağlandı

Ukrayna krizine çözüm bulunması için üç Avrupa Birliği dışişleri bakanının arabuluculuğuyla başkent Kiev'de gece boyunca süren müzakereler sona erdi.

A+A-

Ukrayna krizine çözüm bulunması için üç Avrupa Birliği dışişleri bakanının arabuluculuğuyla başkent Kiev'de gece boyunca süren müzakereler sona erdi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada uzlaşma sağlandığı belirtildi ancak hiçbir ayrıntı verilmedi. Açıklamada anlaşmanın bugün imzalanacağı da bildirildi.

Kiev'de bulunan Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski Twitter hesabından yaptığı açıklamada, müzakerelerin bütün gece devam ettiğini ve sabah saatlerinde bittiğini söyledi.

Ülkede son iki gün içinde protestocular ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda ölenlerin sayısının 75 olduğu bildirildi.

Avrupa Birliği yetkilileri, gece boyu süren müzakereleri yönlendiren Almanya, Fransa ve Polonya dışişleri bakanlarının ülkede barışın sağlanması için bir geçiş hükümeti kurulması ve erken seçim yapılması umudunda olduklarını söylediler.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukovich'i dün telefonla aradığı bildiridli.

Açıklamada, "Başkan Yardımcısı Yanukovich'ten polis, keskin nişancı, asker, paramiliter ve silahlı kişiler dahil olmak üzere her türlü güvenlik gücünü geri çekmesini istedi ve ABD'nin şiddetten sorumlu olan tüm yetkililere yaptırım uygulamaya hazır olduğunu söyledi" denildi.

En az 75 kişi hayatını kaybetti

Olayların yoğunlaştığı Bağımsızlık Meydanı'nda bazı binaların çatısında siperlenen özel polislerin, güvenlik kuvvetlerini meydandan çıkarmak için taş ve petrol bombaları atan göstericilere ateş açtığını gösteren video görüntüleri dün ortaya çıktı.

Sağlık bakanlığı, Salı gününden bu yana olaylarda 75 kişinin öldüğünü açıkladı. Bu durumdan dünkü çatışmalarda en az 47 kişinin öldüğü anlaşılıyor.

Bu eylemler Ukrayna'nın 22 yıl önce Sovyetler Birliği'nden bağımsızlığını kazanmasından bu yana yaşadığı en ağır şiddet olayları oldu.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.