Ukrayna'da ateşkes sağlandı

Ukrayna'da ateşkes sağlandı

Ukrayna'da barış sağlanması için yapılan görüşmelerde taraflar arasında ateşkes için anlaşma sağlandı. Ateşkesin bugün yürürlüğe girecek

A+A-

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko, Ukrayna'da barış sağlanması için yapılan görüşmelerde taraflar arasında ateşkes için anlaşma sağlandığını teyit ederek, ateşkesin bugün yürürlüğe gireceğini söyledi.

Rusya'nın Interfax haber ajansı, Kiev ile Rusya yanlısı ayrılıkçıların bugün TSİ 1800 itibariyle Ukrayna'nın doğusunda ateşkes yapılması için anlaşma imzaladığını bildirmişti.

Minsk'teki görüşmelere Kiev ve ayrılıkçıların yanı sıra Rusya ve Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'ndan temsilciler katılıyor.

Ukrayna'da yaşanan krize çözüm bulma amaçlı görüşmeler Belarus'un başkenti Minsk'te devam ederken Interfax ajansı, Rusya yanlısı ayrılıkçıların liman kenti Mariupol'a girdiklerini duyurmuştu. Ukrayna ordusunun sözcüsü ise Mariupol'ün hâlâ Kiev birliklerinin elinde olduğunu söylüyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.