Ukrayna'da çatışmalar şiddetlendi

Ukrayna'da çatışmalar şiddetlendi

isyancıların Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko'nın ortaya koyduğu barış planı kapsamında silah bırakmayı reddetmelerinin ardından bugün ülkenin doğusunda şiddetli çatışmalar yaşandı.

A+A-

Ukrayna birlikleriyle Rusya yanlısı ayrılıkçılar arasında, isyancıların Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko'nın ortaya koyduğu barış planı kapsamında silah bırakmayı reddetmelerinin ardından bugün ülkenin doğusunda şiddetli çatışmalar yaşandı.

Hükümet birliklerinin sözcüsü Vladyslav Seleznyov, "Teröristlere silahlarını teslim etmeleri için ultimatom verdik. Güvenliklerini ve haklarında yapılacak incelemeyi Ukrayna yasalarına uygun yapacağımızı garanti ediyoruz, ancak onlar geri çevirdi. Kuşatmayı daraltmaya çalışıyoruz, onlar çıkmaya çalışıyor" dedi.

Askeri bir kaynak Krasny Liman adlı kent yakınlarında yaşanan çatışmalarda 4,000 kadar ayrılıkçının yer alabileceğini, her iki tarafın da zırhlı araçlar ve tanklar kullanmış olabileceğini söyledi.

Çatışmalarla ilgili olarak isyancılar tarafından ise bir açıklama elde edilemedi.

Poroshenko dün Ukrayna'nın doğusu için barış planına dair önerilerini açıklamıştı. Poroshenko'nun açıkladığı 14 adımdan oluşan plan, ayrılıkçı göstericiler için af ve Rusya ile olan sınırda daha sıkı kontrolleri de içeriyor.

Poroshenko'nun planını açıklamak üzere Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk bölgelerinden yetkililerle bugün bir araya gelmesi bekleniyor.

Kiev Rusya'yı Ukrayna'nın doğusundaki gerginliği kışkırtmak ve isyancılara destek için Rusya'dan gelen gönüllülerin Ukrayna'ya geçişine izin vermekle suçluyor. Moskova ise Ukrayna'nın bu iddialarını reddediyor.

Etiketler : , , , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.