Ukrayna'da gerginlik azalıyor

Ukrayna'da gerginlik azalıyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından Ukrayna'nın doğusu için barış planına dair önerilerini açıkladı.

A+A-

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroshenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin ardından Ukrayna'nın doğusu için barış planına dair önerilerini açıkladı. Plan, Ukrayna hükümet birliklerinin tek taraflı ateşkesini de içeriyor.

Poroshenko Kiev'de yaptığı konuşmada ayrılıkçı göstericiler için af ve Rusya ile olan sınırda daha sıkı kontrolleri de içeren 14 adımdan oluşan planla ilgili bilgi verdi.

Poroshenko, "Plan benim tek taraflı ateşkes emrimle start alacak ve bunun hemen ardından bütün katılımcıların barış planına verecekleri çok hızlı desteğe ihtiyacımız var" dedi.

Poroshenko pazartesi günü yaptığı açıklamada ateşkesin ancak sınırın güvenli olması halinde başlayabileceğini belirterek, ateşkes ve barış görüşmelerine zemin hazırlanması için birliklere sınırın kontrolünü yeniden sağlamaları emri verdiğini söylemişti.

Moskova, Poroshenko'yu Ukrayna'nın yeni seçilmiş lideri olarak kabul etse de Rusya'nın bu ülkeye doğalgaz sevkiyatını kesme kararının ardından tansiyon hâlâ yüksek.

Ukrayna Enerji Bakanı Yuri Prodan hafta başındaki açıklamasında Rusya'nın Ukrayna'ya doğalgaz akışını kestiğini söylemişti.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.