Ukrayna'da Rusya ile savaş kaygısı

Ukrayna'da Rusya ile savaş kaygısı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Deshchytsia, Rusya ile savaş olasılığının artmakta olduğunu söyledi.

A+A-

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Deshchytsia, Rusya ile savaş olasılığının artmakta olduğunu söyledi. Deshchystia, ABC televizyonuna yaptığı açıklamada, "Rusya'nın askerlerinin Ukrayna'nın doğu sınırına yerleştirmekte olmasından  oldukça kaygılıyız. Ukrayna, barışçıl ve diplomatik yılları kullanmaya çalışıyor. Ancak insanlar evlerini savunmaya hazır" diye konuştu. 

Sınırd askeri hareketlilik artıyor

Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasının ardından Ukrayna-Rusya sınırında  yaşanan askeri hareketlilik ve tatbikatlar devam ediyor. Euronews'un haberine göre, NATO yetkilileri, Ukrayna’nın doğu sınırındaki Rus askerlerinin sayısının her geçen gün arttığına ve savaş hazırlığı içinde olduğuna dikkat çekti. Ancak Moskova yönetimi bölgedeki askeri birliklerinde sıra dışı bir hareketlilik yaşanmadığını savundu.
Ukrayna’nın Kırım’da bulunan üslerinin tahliyesi ise gergin bir
ortamda sürüyor.

Ukrayna’daki Rusya doğalgazının fiyatı iki katı artabilir

UNN Haber Ajansının aktardığına göre Ukrayna Parlamentosu tarafından Başbakan atanan Arseniy Yatsenyuk yaptığı açıklamada Ukrayna’ya sağlanan Rusya doğalgazının bin metreküp fiyatının 500 dolara kadar çıkabilceğini söyledi. Yatsenyuk açıklamasında ‘Rusya, doğalgaz fiyatını neredeyse iki katı artırmak istiyor dedi. Yatsenyuk ‘Ukrayna’nın bu fiyat nedeniyle doğalgaz alımını durduramayacağını’ çünkü ‘son yıllarda doğalgaz alımlarını çeşitlendiremediğini’ söyledi. 

Ukrayna, Kırım'a elektrik arzını yüzde 50 kıstı

Ukrayna ulusal gaz şirketi Ukrenergo, Kırım'a elektrik arzını yüzde 50 oranında azalttı. Kırım Başbakan Yardımcısı Rustan Temirgaliyev yaptığı açıklamada, bölgenin hali hazırda yüzde 30'una elektrik verilemediğini, Ukrayna'nın arzı tamamen kesmi halinde durumun daha da kötüleşeceğini söyledi. Temirgaliyev'in verdiği bilgiye göre Kırım'ın elinde 900 mobil jenaratör bulunuyor ve bunlar hali hazırda hastanelere, pompa istasyonlarına ve kamu kurumlarına enerji sağlıyor

Bu haber toplam 1716 defa okunmuştur

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.