Ülker, Türkiye Finans'taki payını satıyor

Ülker, Türkiye Finans'taki payını satıyor

Ülker Grubu şirketlerinden Gözde Girişim'in Türkiye Finans'taki payını satacağını açıklaması hisselerinin yükselmesine neden oldu

A+A-

Gözde Girişim hisseleri, şirketin Türkiye Finans'taki payının satışı için yabancı bir fonla görüşüldüğü haberi sonrası tavan fiyata yükseldi.

Gözde Girişim'in ana hissedarlarından Yıldız Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Türkiye Finans'taki hisseleri satmak istediklerini belirterek, "Bu konuda yabancı bir fon ile görüşüyoruz" dedi.

Hissedeki yükselişle ilgili değerlendirmede bulunan yerli bir aracı kurum analisti, "Hissedeki yükseliş Türkiye Finans'taki pay satışı haberi ile ilgili. Satışın gerçekleşmesi durumunda, Gözde Girişim'e önemli bir nakit girişi olabilir" dedi.

KAP'ta yer alan bilgiye göre, katılım bankacılığı alanında faaliyet gösteren ve ödenmiş sermayesi yaklaşık 1.78 milyar lira olan Türkiye Finans'ta Gözde Girişim'in yüzde 11.57 payı bulunuyor.

İkinci seansta 5.00 TL'ye kadar yükselen Gözde Girişim hisseleri günü yüzde 12.58 değer kazancıyla 4.83 TL'den tamamladı

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.