Ulusoy Elektrik'i ABD'li şirket alıyor

Ulusoy Elektrik'i ABD'li şirket alıyor

Ulusoy Elektrik'in ana ortaklara ait tüm hisseleri satın almak için anlaşmak üzere

A+A-

New York borsasına Kote Eaton Corp., Ulusoy Elektrik'in ana ortaklara ait tüm hisseleri satın almak için anlaşmak üzere. Satın almanın değeri 300 milyon doları bulabilir. 

Konuya yakın iki kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, hisse devir anlaşmasının önümüzdeki günlerde imzalanması bekleniyor.

Bir kaynak "Eaton Ulusoy Elektrik'in ana hissedarlarına ait tüm hisseleri alıyor. İşlem büyüklüğünün 300 milyon dolar civarında olması bekleniyor" dedi.

Bir başka kaynak da görüşmelerin 4-5 aydır sürdüğünü belirterek final anlaşmanın yakında imzalanacağını kaydetti. Aynı kaynak "Eaton zorunlu çağrı için aracı kurumlarla görüşmeye başladı" dedi.

Haber öncesi 13.60 seviyesinde hareket eden Ulusoy Elektrik hisselerinin 15.21'e yükselmesi üzerine işlem sırasında sürekli işleme ara verilerek tek fiyat emir toplama (devre kesici uygulaması) işlemi başlatıldı.

Şirketten KAP'a açıklama

Öte yandan Ulusoy Elektrik saat 17:43 itibarıyla KAP'a konu ile ilgili gönderdiği bildirimde, söz konusu haberler nedeniyle açıklama yapma zorunluluğun ortaya çıktığını, taraflar arasında görüşmelerin devam ettiğini, konuyla ilgili gelişme olduğunda kamuoyunun bilgilendirileceğini açıkladı

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.