Ünal Aysal başkanlığa aday değil

Ünal Aysal başkanlığa aday değil

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, 25 Ekim'deki olağanüstü kongrede başkanlığa aday olmayacağını açıkladı

A+A-

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, 25 Ekim'deki olağanüstü kongrede başkanlığa aday olmayacağını açıkladı. Bir televizyon programına katılan Başkan Aysal, açıklamalarda bulundu. 

Galatasaray'da ilk başkanlık adaylığını açıklayan Alp Yalman ve ekibi hakkında da bilgi veren Başkan Aysal, "Alp Yalman ve ekibi, gördüğüm kadarıyla tecrübeli bir ekip. Alp Yalman'ın ekibinde olacak arkadaşları duydum. Bizden ayrılan Sedat Doğan var. Galatasaray'da muhakkak yeni adaylar çıkacaktır, Galatasaray cazibesi olan bir kurumdur. İki kişiyle bu seçim gitmez." ifadelerini kullandı.

Borç aynen duruyor

Sarı - kırmızılı takımın vergi borçları konusunda ise Aysal şunları söyledi:"Galatasaray'ın gecikmiş veya ödenmemiş vergi borcu yoktur. Taksitlendirilmiş vergi ödemeleri var. Bu bilgi kirliliğini tamamen düzeltmek istiyorum. 140 milyon TL gibi bir vergi borcumuz yok. İtiraz edilen, görüşülen, uzlaşmaya götürdüğümüz bazı ödemeler var. Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın aynı ödemeleri var. Bugün yayına çıkmadan önce tekrardan sordum, araştırdım. Mahcup olmayalım dedim. Ödenmemiş vergi borcumuz yok. Taksitlendirilmiş, vadelendirilmiş vergi borçlarımız var ve bunlar günü gününe ödeniyor. 

14 Mayıs 2011 tarihinde geldiğimizde kulübün 328 milyon Dolar borcu vardı ve bugün aynı şekilde duruyor. 81 milyon Dolar faiz ödedik. Bugün o borç halen kucağımızda duruyor, 3.5 yılı yönettik ve o süre içerisinde işlemler gerçekleştirdik. Stadın isim hakkı, kombine ve VİP kartlar, forma reklamı vb. gibi gelirlerin tamamı kullanılmıştı. Haklı olduğumuz bir sermaye artışı, hükümet baskı altında olduğu için engellendi. Eğer o işlem engellenmeseydi bugün borçlarımızı 70 milyon dolar daha indirebilecektik. Galatasaray bir şirkettir ve şirketin kararı gerektirdiği vakit ortakların sermaye arttırımına gitmesi gerekir. Kar edemiyorsanız sermaye arttırımı yapmak zorundasınız, bu sizin kanuni mecburiyetiniz. Sermaye artışı eğer yanlış bir uygulama olsaydı, yöneticiler olarak bizler ceza alırdık." 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.