UniCredit dolar/TL tahminini açıkladı

UniCredit dolar/TL tahminini açıkladı

Banka, TCMB gelecek toplantısının öncesinde dolar/TL'de yukarı yönlü “taktiksel pozisyon” almayı hedefliyor

A+A-

UniCredit stratejisti müşteri notunda dolar/TL kurunda 6.60 hedefiyle uzun pozisyon önerdi. Londra'da UniCredit stratejisti Kiran Kowshik'in müşteri notunda Dolar/TL kuruna ilişkin pozisyon tavsiyesi yer aldı.

Buna göre banka, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gelecek toplantısının öncesinde dolar/TL'de yukarı yönlü “taktiksel pozisyon” almayı hedefliyor; kurumun “zararı durdur” emriyse 5.99 seviyesinde bulunuyor.

UniCredit, tavsiyesine ilişkin ABD tahvil faizlerinin ve artan petrol fiyatlarının, enerji cari açığı ve ABD faizlerine hassasiyeti yüksek olan ekonomilerin para birimlerini olumsuz etkileyecek olmasının altını çiziyor.

Bankanın işaret ettiği diğer bir nokta ise Türkiye'nin “TL'yi kontrol altında tutmak için bu ay Döviz likiditesi sağlaması gereken” döviz rezervleri.

UniCredit'e göre Çarşamba günü beklenenden yüksek gelen Eylül enflasyon verisi sonrasında politika faizinde 300 baz puanlık artırıma gidilmesi gerekiyor.

Uzun pozisyon nedir

Yatırım saikiyle, gelecekte fiyat artışı olacağı beklentisiyle bir finansal araca satın alma veya diğer herhangi bir şekilde sahip olunması ve bu finansal aracın portföyde bulundurulması durumunu ifade eder.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.