UniCredit, YKB için kurumsal teklif toplayacak

UniCredit, YKB için kurumsal teklif toplayacak

​​​​​​​UniCredit SpA, Yapı ve Kredi Bankası'nın sermayesinin yüzde 12'sini temsil eden hisse  senetlerini satmak için nitelikli kurumsal yatırımcılardan teklif  toplayacağını duyurdu.

A+A-

UniCredit SpA, Yapı ve Kredi Bankası'nın doğrudan hissedarı haline  geldi ve ardından Banka'nın sermayesinin yüzde 12'sini temsil eden hisse  senetlerini satmak için nitelikli kurumsal yatırımcılardan teklif  toplayacağını duyurdu.

UniCredit, teklif toplama sürecini yürütmeleri için Citigroup Global Markets Limited, J.P. Morgan, Morgan Stanley ve UniCredit Corporate & Investment Banking'e yetki verdi.

UniCredit, bu yüzde 12 oranındaki hisse satışı sonrasında YKB'deki geri kalan payını elinde tutmaya devam edecek.

Hisse satışı için teklif toplama açıklaması, İtalya'nın en büyük  bankası UniCredit'in YKB'nin doğrudan hissedarı haline gelmesi yönünde 30 Kasım'da başlatılan işlemlerinin tamamlanmasının ardından geldi.

Daha önce Koç Finansal Hizmetler üzerinde YKB'de ortaklığı bulunan UniCredit'in payı, doğrudan ortaklık sonrası yüzde 31,9'a indi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.