Ünlü analist Bitcoin için yıl sonu fiyat tahminini değiştirmedi

Ünlü analist Bitcoin için yıl sonu fiyat tahminini değiştirmedi

Wall Street analisti Tom Lee, Bitcoin'deki son satış dalgasına karşın yıl sonu fiyat tahminini değiştirmedi

A+A-

Wall Street analisti Tom Lee, Bitcoin'deki son satış dalgasına karşın fiyatın yıl sonuna kadar 15,000 dolar olacağına dönük tahminini tekrarladı.

uzmancoin.com'da yer alan habere göre kripto para piyasasındaki büyük çöküşe rağmen Wall Street’in kripto boğası Tom Lee Salı günü CNBC’ye verdiği bir röportajda, yakın zamanda 25 bin dolardan 15 bin dolara düşürdüğü Bitcoin yıl sonu fiyat tahmini yineledi.

Fundstrat Global Advisors’da araştırma yöneticisi olan Lee, kripto para alanındaki iki ana kullanıcı tipinden bahsetti. Bunlardan ilki kriptoda cüzdanı olan ve bunu kullanan insanlar. Diğeri ise piyasanın spekülatif tarafını oluşturan insanlar. Lee’ye göre, kripto para yatırımcılarının bu gibi çöküşlerle daha fazla batmaması için bu iki grup, birbirleriyle etkileşime geçmenin bir yolunu bulmalı.

Lee, kriptonun tekrar yükseleceğiyle ilgili tahminini yinelemesine rağmen olumsuz gelişmeler olduğunu kabul ediyor.

Tom Lee, Bitcoin’ in 4 bin 300 dolarlara düştüğü kriptodaki sıkıntılı döneme karşın kurumsal yatırımcının bundan zarar görmesinin şart olmadığını vurguladı. Bu bağlamda, kurumsal yatırımcının katılımının kritik öneminin altını çizerek bunun bir sonraki benimseme dalgasını harekete geçireceğini söyledi.

Kurumsal yatırımcının ilgisini çekecek iki faktör

Lee’ye göre kurumsal yatırımcının ilgisini bu alana çekecek iki temel faktör var. Bunlardan ilki, New York Borsası’nın ana şirketi ICE tarafından geliştirilen kripto para platformu Bakkt‘ın faaliyete geçmesi. Şirket, lansman tarihi olarak 24 Ocak 2019’u belirledi.

İkincisi de düzenlemelerle sektörün açıklığa kavuşturulması. Şu anda düzenlemelerin de yolda olduğunu söyleyen Lee, “Buna sahip olduğumuz zaman, kurumsal şirketler de artık kendilerini daha rahat hissedeceklerdir.” diye konuştu.

Bu bağlamda, Lee, Bitcoin’in mutlaka bir değer varlığı olması gerekmediğini, belki de en iyi şekilde emtia olarak görülebileceğini ve ayrıca yükselen varlık sınıfları için de bir fırsat olduğunu söyledi.

Tom Lee geçtiğimiz hafta, 14 Kasım’da başlayan büyük düşüş üzerine 16 Kasım’da Bitcoin için yıl sonu fiyat tahminini 25 bin dolardan, 15 bin dolara indirdi. Önceleri de çok defa 20 bin doların üstünü işaret eden Lee, ilk tahminini bu yılın Ocak ayında yapmış ve 9 bin dolar seviyelerini şiddetle alım fırsatı olarak değerlendirmişti.

Hollanda merkezli danışmanlık şirketi KMPG de yakın zamanda kriptoyla alakalı iyimser bir değerlendirmede bulundu. Şirket, kripto para sektörünün potansiyelini gerçekleştirmesi için kurumsal yatırımcıya ihtiyacı olduğunu belirtti. Geçtiğimiz hafta da CoinShares’in CSO’su Meltem Demirörs bir açıklama yapmış ve kriptodaki çöküşü, BCH çatallanmasından ötürü kurumsal yatırımcının parasını çekmesine bağlamıştı.

Etiketler : , ,

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.