Uลak Seramik, ลirketin Genel Kurulu’nun iptali ile ilgili olarak sosyal medyada รงฤฑkan ve ลirket yรถnetimini suรงlayan haberleri yalanlayarak, Genel Kurul’un iptal edilmesine yol aรงan olaylarฤฑ รงฤฑkaranlarla sosyal medyada ลirket yรถnetimini suรงlayanlarฤฑn aynฤฑ insanlar olduฤunu iddia etti.
ลirketin KAP’ta yer alan aรงฤฑklamasฤฑ ลรถyle oldu;
“ลirketimiz 01.07.2024 tarihli olaฤan genel kurul toplantฤฑsฤฑ yaลanan olaylar nedeniyle anonim ลirketlerin genel Kurul Toplantฤฑlarฤฑn Usul ve Esaslarฤฑ ile bu toplantฤฑda bulunacak bakanlฤฑk temsilcileri hakkฤฑnda Yรถnetmeliฤin 28. Maddesinin C fฤฑkrasฤฑ kapsamฤฑnda iptal edilmiลtir
ฤฐptal sonrasฤฑnda sosyal medyada olayฤฑn iรงeriฤini saptฤฑran ve taraflฤฑ bazฤฑ yayฤฑn ve haberler yapฤฑlarak ลirket yรถnetimimiz hakkฤฑnda mesnetsiz, yalan ve iftiraya varan iรงerikler yayฤฑnlanmฤฑลtฤฑr.
Olaฤan Genel Kurul toplantฤฑmฤฑzฤฑn gerรงekleลtirilmesi ile alakalฤฑ olarak yapฤฑlmasฤฑ gereken kanuni tรผm bildirim, yรผkรผmlรผlรผkler yerine getirilmiล ve iรง gรผvenlik รถnlemleri yรถnetimimiz tarafฤฑndan zamanฤฑnda ve eksiksiz olarak alฤฑnarak genel kurul iรงin salon hazฤฑrlanmฤฑลtฤฑr.
Genel Kurulโa vekaleten katฤฑlฤฑm iรงin sunulan vekalet belgelerinin kontrolรผnรผn zaman almasฤฑ nedeni ile saat 09:30 โda baลlanmasฤฑ gereken genel kurulโa baลlama sรผresi uzamฤฑลtฤฑr. Bu sรผreรงte MKK sisteminde oluลturulmasฤฑ gereken hazฤฑr bulunanlar listesi, yaลanan teknik aksaklฤฑk nedeni ile oluลturulamamฤฑลtฤฑr. Bu nedenle yรถnetimin talebi, bakanlฤฑk temsilcisinin izni ile fiziki hazฤฑr bulunanlar listesi hazฤฑrlanmak istenmiล ama bu esnada sรผrecin uzamasฤฑndan rahatsฤฑz olan paydaลlar arasฤฑnda itiลmeler olduฤu gรถzlemlenmiลtir. Yรถnetime hakaretler ederek provokatif sรถylemle ve hareketler iรงerisinde olan bu kiลilere ฤฐlk etapta ลirket yetkililerimiz ve gรผvenlik gรถrevlilerimizce mรผdahale edilmiลtir. Provokasyon ve hakaretlerine devam eden bu kiลilerin eylemleri ลiddet kullanmaya da ulaลmasฤฑna mรผteakiben kolluk kuvvetlerinden destek istenmiลtir. Bu sรผreรงte vuku bulunan tรผm olaylar MKKโnca kayda alฤฑnmฤฑล olup, bu kapsamda hukuki tรผm geliลmeler avukatlarฤฑmฤฑz tarafฤฑndan takip edilecektir.
Bu kapsamda olaฤan genel Kurulumuz yapฤฑlamamasฤฑndan, ลirketimiz, yรถneticilerimiz, รงalฤฑลan ve hatta paydaลlarฤฑmฤฑz sorumlu deฤil, net maฤdurdur. Nitekim olaฤan genel kurul baฤฤฑmsฤฑz karar verme yetkisi bulunan kolluk gรผรงleri ve bakanlฤฑk yetkilisinin gรถrรผลรผ ile iptal edilmiลtir.
30.11.1990 tarihinden bugรผne halka aรงฤฑk ลirket statรผsรผnde, Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu (SPK) dรผzenlemelerine tabi olan ลirketimiz bugรผne kadar gerรงekleลtirmiล olduฤu genel kurullarda en ufak bir olay yaลanmamฤฑลtฤฑr.
ลirket Yรถnetim Kurulumuz 02.04.2024 tarihinde genel kurulumuz tarafฤฑndan 3 yฤฑllฤฑฤฤฑna gรถrevlendirilmiล olup, dรผnden daha gรผรงlรผ bir ลekilde gรถrevinin baลฤฑndadฤฑr ve gรถrevinin baลฤฑnda olmasฤฑna mani bir durum sรถz konusu deฤildir.
2023 Haziran ayฤฑndan beri planlฤฑ olarak sosyal medya รผzerinden bir araya gelip, ลirket yรถnetimimiz aleyhine olumsuz propaganda yapanlar ile olaฤan genel kurulu provoke eden kiลiler aynฤฑ gruba mensuptur. Bu kiลilerin amacฤฑ olaฤan genel kurulumuzu sabote ederek ve sonrasฤฑnda sosyal medya hesaplarฤฑndan yรถnetimi sorumlu tutan paylaลฤฑmlar yapmak sureti ile yรถnetimimizi zor duruma dรผลรผrmektir. Bu kiลiler, kฤฑลkฤฑrttฤฑklarฤฑ bu olaylar ile olaฤan genel kurulun gerรงekleลmesini engellemiล ve sonrasฤฑnda da olaฤan genel kurulun gerรงekleลmemiล olmasฤฑ nedeni ile yรถnetimimizi sorumlu gรถstermiลtir. Niyeti aรงฤฑk ve net ortada olan bu kiลiler bilmelidir ki, Yรถnetim olarak tek hedefimiz, dรผn olduฤu gibi bugรผn ve gelecekte de tรผm paydaลlarฤฑmฤฑzฤฑn รงฤฑkarฤฑna olacak ลekilde ลirket deฤerini artฤฑracak faaliyetlerde bulunup ลirket iรงin รงalฤฑลmalar yapmaktฤฑr.
Sosyal medya รผzerinden organize olarak, olaฤan genel kurulumuzda paydaลlarฤฑmฤฑzฤฑ rahatsฤฑz eden, olay รงฤฑkaranlar hakkฤฑnda yapฤฑlmasฤฑ gereken tรผm kanuni iลlemler yapฤฑlacak olup, ilgili kurumlara da durum bilgilendirmesi yapฤฑlacaktฤฑr. Ertelenen genel kurul iรงin yeni bir tarih belirlenmemiล olup, izleyen genel kurulun sฤฑkฤฑntฤฑsฤฑz gerรงekleลebilmesi iรงin en uygun ลartlarฤฑn oluลacaฤฤฑ tarihin belirlenmesi hususuna azami รถzen gรถsterilecektir. “







